ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χρειάζεται μία ακόμα Πολιτεία για να εκλεγεί - Η καταμέτρηση σε 4 Πολιτείες «κλειδιά»

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χρειάζεται μία ακόμα Πολιτεία για να εκλεγεί - Η καταμέτρηση σε 4 Πολιτείες «κλειδιά» Facebook Twitter
EPA
0

Πιο κοντά στον Λευκό Οίκο από τον Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν, έχοντας συγκεντρώσει 264 από του 270 εκλέκτορες που χρειάζεται. 

Καθώς η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων συνεχίζεται, ο Τραμπ μένει πίσω με 214 εκλέκτορες ωστόσο σε τρεις από τις τέσσερις πολιτείες «κλειδιά» προηγείται στην καταμέτρηση ενώ σε μία ακόμα, τη Νεβάδα, η μάχη θεωρείται οριακή, ο Μπάιντεν διατηρεί πολύ μικρό προβάδισμα.

Στην Αλάσκα, που δίνει τρεις εκλέκτορες, εδώ και δεκαετίες κανένας Δημοκρατικός δεν έχει επικρατήσει ποτέ και δεν υπάρχουν και πολλές αμφιβολίες για το ποιος θα κερδίσει. Ο Μπάιντεν χρειάζεται τους εκλέκτορες ακόμα μίας Πολιτείας από τις παρακάτω τέσσερις για να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου:

-Τζόρτζια (16 εκλέκτορες)

-Νεβάδα (6 εκλέκτορες)

-Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες)

-Βόρεια Καρολίνα (16 εκλέκτορες) 

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χρειάζεται μία ακόμα Πολιτεία για να εκλεγεί - Η καταμέτρηση σε 4 Πολιτείες «κλειδιά» Facebook Twitter
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χρειάζεται μία ακόμα Πολιτεία για να εκλεγεί - Η καταμέτρηση σε 4 Πολιτείες «κλειδιά» Facebook Twitter

Στη Τζόρτζια έχει καταμετρηθεί το 98% των ψήφων στη νοτιοανατολική πολιτεία, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους. O απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πιστώνεται το 49,6% των ψήφων έναντι 49,1% του Δημοκρατικού Μπάιντεν. Οι τοπικές αρχές έχουν διαβεβαιώσει πως η καταμέτρηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ.

Στη Νεβάδα έχει καταμετρηθεί το 86% των ψήφων στη δυτική πολιτεία, μεγάλο μέρος της οποίας καλύπτεται από έρημο. Οι ψηφοφόροι σε αυτήν είχαν επιλέξει τη Χίλαρι Κλίντον το 2016. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται προς το παρόν, με το 49,3% των ψήφων, έναντι 48,7% του Ντόναλντ Τραμπ. Οι τοπικές αρχές έκαναν γνωστό αρχικά χθες πως δεν θα ανακοινώσουν νεότερα αποτελέσματα πριν από σήμερα Πέμπτη.

Στην Πενσυλβάνια έχει καταμετρηθεί το 89% των ψήφων σε αυτή τη βιομηχανική βορειοανατολική πολιτεία της λεγόμενης Rust Belt (της «ζώνης της σκουριάς», όπως αποκαλείται η περιοχή λόγω της αποβιομηχάνισης από τη δεκαετία του 1980), όπου έκαναν εντατικά εκστρατεία και οι δύο αντίπαλοι. Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει το 50,7% των ψήφων, έναντι ενός 48,1% του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού επιστολικών ψήφων θα ανεβάσει πολύ το ποσοστό του Μπάιντεν, που κατάγεται από την Πενσυλβάνια. Οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την καταμέτρηση ως αύριο Παρασκευή.

Στη Βόρεια Καρολίνα έχει καταμετρηθεί το 94% των ψήφων στη νοτιοανατολική πολιτεία, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους. Προς το παρόν έχει προβάδισμα ο Ντόναλντ Τραμπ (50,1%) επί του Τζο Μπάιντεν (48,7%), όμως οι επιστολικές ψήφοι, που μπορούσαν να κατατεθούν ως την ημέρα των εκλογών (3η Νοεμβρίου) το αργότερο γίνονται αποδεκτές και μπορούν να καταμετρηθούν εκεί μέχρι και τη 12η Νοεμβρίου.

Προσφυγή από τον Τραμπ

 

Όπως ακριβώς είχε απειλήσει πως θα κάνει, ο Ντόναλντ Τραμπ προσφεύγει στα δικαστήρια σε τρεις Πολιτείες, για να σταματήσει την καταμέτρηση και να μην μετρήσουν ψήφοι τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει «άκυρες».

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στα δικαστήρια για Πολιτείες όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έμειναν πίσω: στο Γουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια, κατηγορώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τους Δημοκρατικούς εκπροσώπους ότι «κρύβουν» τη διαδικασία από τους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM