ΗΠΑ: Ο γιος του Τραμπ συναντήθηκε με ρωσίδα δικηγόρο το 2016- Τι απαντά ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ: Ο γιος του Τραμπ συναντήθηκε με ρωσίδα δικηγόρο το 2016- Τι απαντά ο Λευκός Οίκος Facebook Twitter
0

Σε θέση άμυνας πέρασε και πάλι σήμερα ο Λευκός Οίκος με αφορμή το ακανθώδες ζήτημα των ρωσικών παρεμβάσεων στις προεδρικές εκλογές του 2016, αφού ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του πατέρα του.


Ποιος ήταν ο στόχος αυτής της συνάντησης, που έγινε τον Ιούνιο του 2016, στο αποκορύφωμα της προεκλογικής περιόδου, και γιατί προσκλήθηκαν σ' αυτήν ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και σύμβουλος του Τραμπ, αλλά και ο Πολ Μάναφορτ, ο επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του; Και τι γνώριζε ο Τραμπ Τζούνιορ για το πρόσωπο που θα συναντούσε και την πρόταση που θα του έκανε;


Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που αποκάλυψε το γεγονός, ο στόχος ήταν να λάβουν "πληροφορίες" που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στη Χίλαρι Κλίντον από μια "δικηγόρο που συνδέεται με το Κρεμλίνο".


Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος διαβεβαιώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα ούτε για τη δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια ούτε για τις ακριβείς προθέσεις της όταν κάθισε στο ίδιο τραπέζι μαζί της. Αφηγούμενος, την Κυριακή, τη συνάντηση αυτή, είπε ότι του την πρότεινε μια "γνωστή" του. Η Βεσελνίτσκαγια ισχυριζόταν ότι διέθετε πληροφορίες "για πρόσωπα που συνδέονταν με τη Ρωσία και χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και στήριζαν την κυρία Κλίντον", συνέχισε. Όμως "πολύ γρήγορα φάνηκε ότι δεν είχε καμία ενδιαφέρουσα πληροφορία" και ότι ο πραγματικός σκοπός της ήταν να συζητήσει το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία από ζευγάρια Αμερικανών, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που διακόπηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.


"Προφανώς είμαι το πρώτο στέλεχος μιας προεκλογικής εκστρατείας που συμμετείχε ποτέ σε μια συνάντηση για να ακούσει πληροφορίες που αφορούν τον αντίπαλο", ήταν το ειρωνικό μήνυμα που ανάρτησε σήμερα στο Twitter ο "Τζούνιορ".


Πολλές έρευνες –μεταξύ των οποίων και μία που διεξάγεται από το FBI– είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ με αφορμή τις κατηγορίες περί συνεργασίας της Ρωσίας με μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Μολονότι ο μεγαλύτερος γιος του, που σήμερα διαχειρίζεται τις υποθέσεις του οικογενειακού ομίλου, δεν είναι μέλος της κυβέρνησης, πέρσι μετείχε στην εκστρατεία του. Επίσης, στη συνάντηση αυτή μετείχαν δύο άλλα στελέχη, ο Κούσνερ και ο Μάναφορτ, γεγονός που ανάγκασε τον Λευκό Οίκο να δώσει εξηγήσεις.


"Η συνάντηση ήταν πολύ σύντομη. Δεν δόθηκε καμία πληροφορία. Δεν αναλήφθηκε καμία δράση, δεν δόθηκε καμία συνέχεια" είπε στο CNN η σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, σχολιάζοντας ότι "δεν χρειάζεται να πας πολύ μακριά για να βρεις πληροφορίες επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον".


"Προσπαθείτε να κάνετε τους τηλεθεατές σας να πιστέψουν ότι επειδή μετείχαν αυτά τα τρία στελέχη αυτό προσδίδει κάποια σοβαρότητα στη συνάντηση, κάτι που απλώς δεν αληθεύει. Ήταν η στάνταρ διαδικασία για την (προεκλογική) εκστρατεία", πρόσθεσε.


Αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε επίσης κάθε σχέση της ρωσικής κυβέρνησης με τη Βεσελνίτσκαγια. "Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι αυτό το πρόσωπο. Και, φυσικά, δεν είναι δυνατόν να είμαστε ενήμεροι για τις συναντήσεις όλων των δικηγόρων της Ρωσίας, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM