ΗΠΑ: Νέος υπουργός Άμυνας ο Αφροαμερικανός Λόιντ Όστιν

ΗΠΑ: Νέος υπουργός Άμυνας ο Αφροαμερικανός Λόιντ Όστιν Facebook Twitter
EPA
0

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γερουσία επικύρωσε σήμερα τον διορισμό του απόστρατου στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας, στη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.


Ο Όστιν είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός στην ιστορία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει επικεφαλής του Πενταγώνου. Ο διορισμός του εγκρίθηκε με 90 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά, πολύ περισσότερες από την απλή πλειοψηφία που χρειαζόταν.


Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ο Όστιν θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, μόλις δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν στην προεδρία. Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, επισήμανε τις πολλές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας αλλά και του ανταγωνισμού με την Κίνα και τη Ρωσία.

«Ο στρατηγός Όστιν είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος ηγέτης, με μακρά και διακεκριμένη καριέρα στον αμερικανικό στρατό», τόνισε.

Ο απερχόμενος, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Τζέιμς Ίνχοφ εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Όστιν. Νωρίτερα, το Κογκρέσο είχε εγκρίνει την εξαίρεση με την οποία επιτράπηκε στον Όστιν να τεθεί επικεφαλής του Πενταγώνου μολονότι δεν έχουν περάσει ακόμη επτά χρόνια αφότου αποστρατεύτηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM