ΗΠΑ: Μήνυση σε αεροπορική εταιρία επειδή έβγαλε από πτήση οικογένεια λόγω κακοσμίας

ΗΠΑ: Μήνυση σε αεροπορική εταιρία επειδή έβγαλε από πτήση οικογένεια λόγω κακοσμίας Facebook Twitter
1

Μήνυση κατά της αεροπορικής εταιρίας American Airlines υπέβαλε μία οικογένεια από το Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, καθώς το πλήρωμα την απομάκρυνε από την πτήση, λόγω σωματικής κακοσμίας.

Ο Yehuda Yosef Adler, η σύζυγός του Jennie και η νεαρή κόρη τους, απομακρύνθηκαν από τη συγκεκριμένη πτήση προς το Ντιτρόιτ τον περασμένο Ιανουάριο. Η οικογένεια υποστήριξε ότι το προσωπικό του αεροσκάφους έκανε σχόλια περί της ορθόδοξης εβραϊκής τους πίστης.

Η αεροπορική εταιρία American Airlines σε δήλωσή της υποστήριξε ότι η απόφαση για απομάκρυνση της οικογένειας από την πτήση δεν είχε να κάνει με θρησκευτικούς λόγους αλλά στο γεγονός ότι επιβάτες στην ίδια πτήση παραπονέθηκαν για την κακοσμία του κ. Adler.


Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Τέξας, αναφέρει δυσφήμηση, συναισθηματική δυσφορία και διακρίσεις σχετικά με τη θρησκεία. Ο κ. Adler ισχυρίζεται ότι η οικογένειά είχε καθίσει στο αεροπλάνο για όχι περισσότερο από πέντε λεπτά, όταν μέλος του προσωπικού του είπε ότι υπήρχε έκτακτη ανάγκη και πως έπρεπε να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.


Όταν έφυγαν από το αεροπλάνο ο κ. Adler ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό του είπε πως ο πιλότος έβγαλε την οικογένεια από το αεροσκάφος λόγω κακοσμίας.


Στη μήνυση αναφέρεται ότι μέλος του πληρώματος «έκανε μια αποτρόπαια και υποτιμητική δήλωση λέγοντας στην οικογένεια Adler ότι γνώριζε πως οι Ορθόδοξοι Εβραίοι κάνουν μπάνιο μία φορά την εβδομάδα».


Η οικογένεια Adler υποστήριξε ότι πλησίασε ανθρώπους στην πύλη επιβίβασης και τους ρώτησε μπορούσαν να αντιληφθούν κάποια κακοσμία πάνω τους. Επίσης υποστήριξαν ότι ρώτησαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους και ουτε ένας από αυτούς είπε ότι μπορούσαν να ανιχνεύσουν κάτι δυσάρεστο. Ο κ. Adler υποστήριξε ακόμα ότι το επίμαχο πρωινό όλη η οικογένεια είχε κάνει μπάνιο.


Αφότου απομακρύνθηκαν από την πτήση, τους δόθηκε δωμάτιο ξενοδοχείου και γεύματα και τοποθετήθηκαν σε μια πτήση για το Ντιτρόιτ το επόμενο πρωί. Ωστόσο βρέθηκαν χωρίς τις αποσκευές τους καθώς δεν αφαιρέθηκαν από την αρχική τους πτήση.


Σε δήλωση της η αεροπορική εταιρεία στο Fox News ανέφερε ότι « ζητήθηκε από την οικογένεια Adler να απομακρυνθεί από το αεροσκάφος καθώς πολλοί επιβάτες και το πλήρωμα παραπονέθηκαν για την σωματική κακοσμία του κ. Adler. Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την άνεση των επιβατών μας»


«Καμία από τις αποφάσεις που έλαβε η ομάδα μας για την αντιμετώπιση αυτής της ευαίσθητης κατάστασης δεν βασίστηκε στη θρησκεία του κ. Adler» κατέληξε η δήλωση της αεροπορικής εταιρίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ναι το βρήκαμε τώρα. Αντί να ντραπούν που δεν έκαναν ένα μπάνιο πριν πετάξουν με αεροπλάνο παίζουν το χαρτί του αντισημιτισμού μπας και πλουτίσουν. Αλλά θα μου πεις πιθανότατα ήταν προσχεδιασμένο. Κι εγώ πάντως παράπονα θα έκανα αν ήμουν αναγκασμένη να πετάξω υπό αυτές τις συνθήκες. Εδώ στο λεωφορείο και δεν αντέχεται.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ