ΗΠΑ και Ρωσία υπέβαλαν πρόταση για ασφαλή διαφυγή των ανταρτών και των οικογενειών τους από το Χαλέπι

ΗΠΑ και Ρωσία υπέβαλαν πρόταση για ασφαλή διαφυγή των ανταρτών και των οικογενειών τους από το Χαλέπι Facebook Twitter
0


Οι ΗΠΑ και η Ρωσία υπέβαλαν σήμερα πρόταση προς τους αντάρτες στο Χαλέπι βάσει της οποίας τους προσφέρεται η δυνατότητα της ασφαλούς διαφυγής από την πόλη των μαχητών, των οικογενειών τους και άλλων αμάχων, γνωστοποίησαν στο Reuters τρεις αξιωματούχοι της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζουν τις οργανώσεις των ανταρτών στο Χαλέπι.


Οι οργανώσεις των ανταρτών στο Χαλέπι δεν έχουν προς το παρόν απαντήσει στην πρόταση, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.


Η πρόταση προβλέπει οι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μέτωπο αλ Νόσρα να κατευθυνθούν προς την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ωστόσο να επιτρέψουν στους μαχητές άλλων οργανώσεων να πάνε προς άλλους προορισμούς που θα περιλαμβάνουν και περιοχές όπως εκείνες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στο βορειοανατολικό Χαλέπι, όπως επισημαίνεται στο αντίγραφο της πρότασης που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων.


Η εφαρμογή της πρότασης θα διεξαχθεί εντός ενός 48ωρου και θα επιζητηθεί να αναλάβει την επίβλεψη της συμφωνίας ο ΟΗΕ.Οι μαχητές θα μπορούν να πάρουν μαζί τους τα ελαφρά όπλα τους, αλλά πρέπει να αφήσουν τον βαρύ οπλισμό, τονίζεται στην πρόταση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM