ΗΠΑ και Ν. Κορέα αμφισβητούν τη βόμβα υδρογόνου του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΗΠΑ και Ν. Κορέα αμφισβητούν τη βόμβα υδρογόνου του Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
0

Μπορεί σήμερα ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να υπαινίχθηκε ότι η χώρα του κατασκεύασε και διαθέτει βόμβα υδρογόνου, αλλά Ουάσιγκτον και Σεούλ αμφιβάλλουν και απόψε σπεύδουν να αμφισβητήσουν τον ισχυρισμό.

Η Βόρεια Κορέα είναι «ένα ισχυρό Κράτος που διαθέτει πυρηνικά όπλα και είναι έτοιμο να πυροδοτήσει μια ατομική βόμβα και μια βόμβα υδρογόνου προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία του με αξιόπιστο τρόπο» ήταν η ακριβής δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν που έγινε ενώ επιθεωρούσε μια στρατιωτική βάση. Σημειώνεται πως η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει τρεις δοκιμές πυρηνικών όπλων, το 2006, 2009 και 2013.


Την δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν έσπευσε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ο οποίος είπε πως οι πληροφορίες που διαθέτουν οι ΗΠΑ τους επιτρέπουν να θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση τους ισχυρισμούς της  Πιονγιάνγκ. «Ωστόσο λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο και την απειλή που συνιστά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας λόγω των φιλοδοξιών της να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο». πρόσθεσε ο Ερνστ.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Νοτίου Κορέας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ηγέτη της Βορείου Κορέας «ρητορικής φύσης» και για εσωτερική κατανάλωση. «Δεν διαθέτουμε πληροφορίες σχετικά με το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα κατασκεύασε μια βόμβα υδρογόνου και δεν πιστεύουμε ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει την τεχνολογία προκειμένου να κατασκευάσει βόμβα υδρογόνου» επισήμανε  ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ