ΗΠΑ: Και άλλο περιστατικό υπερβολικής χρήσης βίας από λευκό αστυνομικό

ΗΠΑ: Και άλλο περιστατικό υπερβολικής χρήσης βίας από λευκό αστυνομικό Facebook Twitter
3

Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό αστυνομικής βιαιότητας στις ΗΠΑ ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστές -όπως είναι σύνηθες το τελευταίο διάστημα- έναν λευκό αστυνομικό που επιτίθεται σε ένα αφρο-αμερικανό πολίτη.

Ο αστυνομικός πλησίασε τον αφρο-αμερικανό ενώ έβγαινε από το αυτοκίνητό του σε βενζινάδικο της Νότιας Καρολίνας. Με την αιτιολογία ότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ο αστυνομικός ζήτησε να δει το δίπλωμα του οδηγού, την ώρα όμως που έσκυψε μέσα στο αυτοκίνητο για να τη βρει ο αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί.

 

Πυροβόλησε τέσσερις φορές και η μία σφαίρα χτύπησε τον 35χρονο στο ισχίο. Ο αστυνομικός δεν σταμάτησε εκεί, παρόλο που είδε ότι δεν κρατούσε κάποιο όπλο. Ζήτησε από τον αφροαμερικανό να πέσει στο πάτωμα και του πέρασε χειροπέδες, ενώ είχε χτυπηθεί από τη σφαίρα του.

Ο 35χρονος ακούγεται στο βίντεο να ρωτάει γιατί με πυροβόλησες; "Απλά πήγα να ψάξω για το δίπλωμά. Μόλις σχόλασα από τη δουλειά" συνέχισε.

O 31χρονος αστυνομικός απολύθηκε, όμως επιμένει ότι δεν έκανε κάτι κακό και ότι ο πυροβολισμός ήταν δικαιολογημένος. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ευτυχώς o τύπος δεν απολύθηκε απλώς: έχει επίσης συλληφθεί, του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βιαιοπραγία που μπορούν να οδηγήσουν σε φυλάκιση έως 20 ετών, ενώ κρίθηκε και προφυλακιστέος, με την εγγύηση να έχει οριστεί στα 75.000 δολάρια.Αναμένεται να φανεί η εξέλιξη της δίκης, αλλά τα στοιχεία εναντίον του είναι συντριπτικά.