ΗΠΑ: Έρευνα στο υπ. Δικαιοσύνης για το αν έγιναν προσπάθειες αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος

ΗΠΑ: Έρευνα στο υπ. Δικαιοσύνης για το αν έγιναν προσπάθειες αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος Facebook Twitter
Ο Μάικλ Χόροβιτς ξεκινά έρευνα στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άνοιξε έρευνα για το αν εν ενεργεία ή πρώην αξιωματούχοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες του υπουργείου για να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή, Μάικλ Χόροβιτς, ήρθε έπειτα από δημοσίευμα των Νew York Times, σύμφωνα με το οποίο ο Τζέφρι Κλαρκ, πρώην υπηρεσιακός υφυπουργός Δικαιοσύνης, συνωμότησε με τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια αποτυχημένη απόπειρα εκδίωξης του τότε υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Ρόσεν, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για φερόμενη εκλογική απάτη στην Τζόρτζια.

Ο Κλαρκ, σύμφωνα με τους NYT, υποστήριζε την καμπάνια του Τραμπ περί κλοπής στις εκλογές και συναντήθηκε με τον βουλευτή Σκοτ Πέρι, προκειμένου να συζητήσει ένα σχέδιο για να στείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης επιστολή στην Τζόρτζια, η οποία θα αποκάλυπτε ότι το υπουργείο θα κάνει έρευνα για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Το σχέδιο απέτυχε, όταν άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου απείλησαν να παραιτηθούν σε περίπτωση που ο Κλαρκ διορίζονταν ως υπηρεσιακός υπουργός.

«Ο γενικός επιθεωρητής ξεκινά μια έρευνα για το αν οποιοσδήποτε πρώην ή νυν αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης ενεπλάκη σε μία ανάρμοστη απόπειρα προκειμένου το υπουργείο να επιδιώξει την αλλοίωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020», ανέφερε η ανακοίνωση του Χόροβιτς.

Η έρευνα θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες που αφορούν τη συμπεριφορά πρώην και νυν εργαζομένων του υπουργείου, αν και αυτή θα περιοριστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί άλλες υπηρεσίες δεν είναι στη δικαιοδοσία του Χόροβιτς. Ο ίδιος ανέφερε ότι ανακοίνωσε την έρευνα προκειμένου να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι το ζήτημα εξετάζεται εξονυχιστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ