ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι έξω από Walmart στο Μίσιγκαν – Τουλάχιστον 11 τραυματίες

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι χθες Σάββατο μπροστά σε σούπερ μάρκετ στην πολιτεία Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, 42 ετών, συνελήφθη και προφυλακίστηκε, διευκρίνισε ο σερίφης της κομητείας Γκραντ Τράβερς, ο Μάικλ Σέι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ύποπτος, που είναι κάτοικος της πολιτείας Μίσιγκαν, φέρεται να έδρασε μόνος και να χρησιμοποίησε «πτυσσόμενο μαχαίρι».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας», η επίθεση «διαπράχτηκε στην τύχη» και «δεν είχε γίνει εκ των προτέρων επιλογή των θυμάτων». «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι νοσηλεύονται 11 άνθρωποι», ανακοίνωσε μέσω Facebook νοσοκομείο της περιοχής, το Munson Medical Center.

Τα έξι από τα θύματα βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση χθες βράδυ και τα άλλα πέντε σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με τον κ. Σέι. Τα θύματα είναι έξι άνδρες και πέντε γυναίκες.

Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Ουίτμερ, σημείωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές αφού έμαθε τη «φρικιαστική είδηση».

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έλαβαν μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) τηλεφωνική κλήση με την οποία ειδοποιήθηκαν για συμβάν μπροστά σε υποκατάστημα της αλυσίδας Walmart στην Τράβερς Σίτι, εξήγησε η πολιτειακή αστυνομία του Μίσιγκαν.

Η Τζούλια Μάρτελ, παρούσα στο σημείο της επίθεσης, δήλωσε στην εφημερίδα New York Times πως αρχικά άκουσε κραυγές και κατόπιν είδε άνδρα κραδαίνοντας μαχαίρι να ορμά στο τμήμα του καταστήματος με φαρμακευτικά είδη.

Σύμφωνα με την ίδια, έσπρωχνε και μαχαίρωνε κόσμο κινούμενος από το ένα τμήμα του καταστήματος στο άλλο. Ο Σέι διευκρίνισε πως η επίθεση άρχισε στα ταμεία και πρόσθεσε ότι τέτοια επεισόδια βίας είναι «πολύ ασυνήθιστα» στην περιοχή του.

Παρόντες στο κατάστημα «βοήθησαν» να συλληφθεί ο ύποπτος, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Νταν Μποντζίνο τόνισε πως οι πράκτορές του θα προσφέρουν «κάθε απαραίτητη βοήθεια στο γραφείο του σερίφη της Γκραντ Τράβερς στην έρευνά του για την επίθεση» στο κατάστημα της Walmart.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM