ΗΠΑ: Ένταση και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντιρατσιστών στις διαδηλώσεις στη Βοστώνη

ΗΠΑ: Ένταση και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντιρατσιστών στις διαδηλώσεις στη Βοστώνη Facebook Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Βοστόνη για να καταγγείλουν τον ρατσισμό και τους ακροδεξιούς, την ώρα που συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών μία εβδομάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί εξτρεμιστές στο Σάρλοτσβιλ και τα οποία σόκαραν τις ΗΠΑ.


Αντιρατσιστικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για μια ογκώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αφού μια οργάνωση, η οποία υποσχόταν να ενώσει τους συντηρητικούς που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά, απηύθυνε κάλεσμα για μια συγκέντρωση στο κέντρο της Βοστόνης σήμερα με στόχο όσοι συμμετάσχουν να υπερασπιστούν την «ελευθερία του λόγου».

Λίγες εκατοντάδες ακροδεξιοί αναμένονταν σε αυτή την κινητοποίηση, ωστόσο δεδομένης της έντασης που επικρατεί στην Αμερική μετά τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, η αστυνομία της Βοστόνης ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να κρατήσουν σε απόσταση τα δύο στρατόπεδα.


Όταν ωστόσο οι χιλιάδες αντιρατσιστές διαδηλωτές- μεταξύ 15.000 έως 30.000 σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ- που κατήγγειλαν τους «ναζί» ή την «Κου Κλουξ Κλαν» συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βοστόνης, σε κοντινή απόσταση από την πορεία των ακροδεξιών, ορισμένοι εξ αυτών απωθήθηκαν με τη βία από την αστυνομία. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας χτύπησαν με τα γκλομπ το πλήθος, μετέδωσε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


Από την άλλη ορισμένοι από τους διαδηλωτές στράφηκαν εναντίον των αστυνομικών τους οποίους κατηγόρησαν ότι υπερασπίζονται τους «ναζί», σύμφωνα με τον φωτογράφο.


Όπως έγραψε η εφημερίδα Boston Globe, 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Δεν είναι σαφές εάν υπήρξαν και τραυματισμοί.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων γιατί δεν καταδίκασε ευθέως τους νεοναζί στο Σάρλοτσβιλ, αντέδρασε στις εικόνες των συμπλοκών κι ανάρτησε το εξής μήνυμα στο Twitter: «Φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί ταραχοποιοί (που στρέφονται) κατά της αστυνομίας στη Βοστόνη. Οι αστυνομικοί φάνηκαν σκληροί και ικανοί. Ευχαριστώ».


Τα επεισόδια σημειώθηκαν αφού η συγκέντρωση των ακροδεξιών, για τη διεξαγωγή της οποίας οι δημοτικές αρχές είχαν επιβάλει πολύ αυστηρούς όρους και περιορισμένη διάρκεια δύο ωρών, είχε ήδη τελειώσει.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM