ΗΠΑ: Ένοχος ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν

ΗΠΑ: Ένοχος ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν Facebook Twitter
EPA
0

Ένοχος και για τις επτά κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν κρίθηκε σήμερα ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, ο οποίος δικαζόταν για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο, παρακώλυση δικαιοσύνης και εκφοβισμό μάρτυρα.

Η απόφαση των ενόρκων, που συνεδρίαζαν επί δύο ημέρες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, συνιστά πλήγμα για τον ίδιο τον Στόουν αλλά επίσης και για τον Τραμπ, σε μια περίοδο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την έρευνα του Κογκρέσου για την υπόθεση της Ουκρανίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 67χρονου Στόουν, ενός βετεράνου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που αυτοχαρακτηριζόταν «απατεώνας» και «προβοκάτορας», ανέκυψαν από την έρευνα που έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ για την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016 ο Στόουν έπαιζε τον ρόλο του «αγγελιαφόρου» μεταξύ του ιστοτόπου WikiLeaks και του επιτελείου του Τραμπ. Είναι ο έκτος άνθρωπος που συνδέεται με τον Τραμπ και το επιτελείο του ο οποίος κρίνεται ένοχος ή δηλώνει ένοχος για διάπραξη ποινικού αδικήματος τα δυο τελευταία χρόνια. Ο ίδιος δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, όμως σε βάρος του κατέθεσαν δύο πρώην στελέχη του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο Στόουν είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές που είχε με τον WikiLeaks, τον ιστότοπο που έδωσε στη δημοσιότητα τα υποκλαπέντα –προφανώς από Ρώσους χάκερ– μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.

Η ποινή που θα του επιβληθεί πρόκειται να ανακοινωθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2020. Μέχρι τότε ο Στόουν παραμένει ελεύθερος. Εκτιμάται ότι θα ασκήσει έφεση στην ποινή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM