ΗΠΑ: Δασκάλα κούρεψε 7χρονη χωρίς την άδειά των γονιών της- 1 εκατ. αποζημίωση ζητά ο πατέρας

ΗΠΑ: Πατέρας ζητά αποζημίωση 1εκατ. ευρώ- Δασκάλα κούρεψε την 7χρονη κόρη του χωρίς την άδειά του Facebook Twitter
Pixabay
0

Αγωγή κατά της σχολικής περιφέρειας και δύο δασκάλων κατέθεσε ο πατέρας μιας 7χρονης, στο Μίσιγκαν, που την κούρεψε δασκάλα χωρίς την άδεια των γονιών της.

Ο Jimmy Hoffmeyer ζητά αποζημίωση 1 εκατ. δολ ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα της κόρης του, που είναι μιγάδα.

Έρευνα από τη σχολική περιφέρεια κατέληξε τον Ιούλιο ότι, ενώ η δασκάλα είχε παραβιάσει τη πολιτική του σχολείου, δεν είχε ενεργήσει όμως, με φυλετική προκατάληψη.

Την επέπληξαν, αλλά της επέτρεψαν να κρατήσει τη δουλειά της στο Δημοτικό σχολείο του Ganiard στο Mount Pleasant.

Ο Jimmy Hoffmeyer είπε στον Associated Press τον περασμένο Απρίλιο ότι η κόρη του Jurnee επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο μια μέρα με τα μαλλιά της να είναι από τη μία πλευρά του κεφαλιού της.

Ένας συμμαθητής της, είχε κόψει τα μακριά σγουρά μαλλιά της Jurnee με ένα ψαλίδι, μέσα στο σχολικό λεωφορείο, είπε.

Δύο μέρες αργότερα, η Jurnee επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο με τα μαλλιά στην άλλη πλευρά του κεφαλιού της, παρά το γεγονός ότι οι γονείς της την είχαν πάει σε κομμωτήριο για να κάνει τα διαφορετικά μήκη λιγότερο εμφανή.

Ο κ. Hoffmeyer είπε ότι πίστευε ότι το είχε κάνει άλλο παιδί, αλλά η Jurnee του είπε ότι αυτή τη φορά ήταν ή δασκάλα.

Εκτός από την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του παιδιού, η αγωγή επικαλείται επίσης φυλετικές διακρίσεις, εθνοτικό εκφοβισμό, πρόκληση εκ προθέσεως συναισθηματικής δυσφορίας και επίθεσης.

Η περιφέρεια «απέτυχε να εκπαιδεύσει σωστά, να παρακολουθήσει, να κατευθύνει, να πειθαρχήσει και να επιβλέψει τους υπαλλήλους της και γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει, ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετείχαν σε καταγγελίες για συμπεριφορά λόγω της ακατάλληλης εκπαίδευσης, των εθίμων, των διαδικασιών και των πολιτικών και της έλλειψης πειθαρχίας, που υπήρχε για τους εργαζόμενους», αναφέρει η μήνυση.

Δεν έχει ακόμη κατατεθεί επίσημη απάντηση από τους κατηγορούμενους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 ΣΑΝΑΕ ΤΑΚΑΙΤΣΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Με την πρωθυπουργό μπροστά, οι βουλεύτριες καταγγέλουν ανισότητα στις τουαλέτες 

Σύμφωνα με το αίτημα, κοντά στην κεντρική αίθουσα της ολομέλειας υπάρχει μόνο μία γυναικεία τουαλέτα με δύο θαλάμους, τη στιγμή που στην Κάτω Βουλή έχουν εκλεγεί 73 γυναίκες
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM