ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε έφηβος επιζών του μακελειού στο Πάρκλαντ

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε έφηβος επιζών του μακελειού στο Πάρκλαντ Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Ένας έφηβος επιζών του μακελειού του Πάρκλαντ, αυτοκτόνησε σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας μετά την αυτοκτονία ενός άλλου παιδιού, που πήγαινε στο σχολείο αυτό, έγραψε σήμερα αμερικανική εφημερίδα, χωρίς να αποσαφηνίζει τα κίνητρα της ενέργειάς του.


Σύμφωνα με τη Miami Herald, η αστυνομία του Κόραλ Σπρινγκς επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός μαθητή του λυκείου Marjory Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ - όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 17 άνθρωποι τον Φεβρουάριο του 2018 - το Σάββατο το βράδυ, «που μοιάζει να πρόκειται για αυτοκτονία».

Το όνομα του μαθητή δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, όμως πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για έναν μαθητή της δευτέρας Λυκείου, ηλικίας, επομένως, 15-16 ετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα έπειτα από την αυτοκτονία, την περασμένη Κυριακή, μιας άλλης επιζήσασας μίας από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στην ιστορία των ΗΠΑ, της 19χρονης Σίντνεϊ Αιέλο.

Είχε δει τον Νίκολας Κρουζ να εισβάλει στο σχολείο της, την 14η Φεβρουαρίου του 2018 κρατώντας στα χέρια του ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15. Δεκατέσσερις συμμαθητές της και τρεις εργαζόμενοι του σχολείου είχαν πέσει νεκροί από τις σφαίρες του δράστη, μεταξύ αυτών δύο «κολλητοί» φίλοι της.

Οι γονείς της εξήγησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS4 ότι το κορίτσι υπέφερε από μετατραυματικό στρες και σύνδρομο του επιζώντα.

Μαζί με πολλούς συμμαθητές της στο Πάρκλαντ, συμμετείχε σε ένα τεράστιο κίνημα με αίτημα τον περιορισμό της πρόσβασης στα όπλα, στη χώρα της.

Με  πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM