ΗΠΑ: Άρχισαν οι δημόσιες ακροάσεις στο Κογκρέσο για την αποπομπή του Τραμπ

ΗΠΑ: Άρχισαν οι δημόσιες ακροάσεις στο Κογκρέσο για την αποπομπή του Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Το αμερικανικό Κογκρέσο έδωσε σήμερα το εναρκτήριο λάκτισμα για τις ιστορικές δημόσιες ακροάσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο οι Δημοκρατικοί κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας.

Με τις κάμερες να καταγράφουν τα γεγονότα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκίνησε την ακρόαση του ανώτατου διπλωμάτη Ουίλιαμ Τέιλορ, επιτετραμμένου των ΗΠΑ στο Κίεβο, και του Τζορτζ Κεντ, υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών με ειδίκευση στην Ουκρανία.

Οι δύο διπλωμάτες έχουν ήδη δώσει κατάθεση, κεκλεισμένων των θυρών, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ρεπουμπλικανού προέδρου να αναγκάσουν την Ουκρανία να διεξάγει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εμφανίζεται ως το φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM