ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές

ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές Facebook Twitter
O ειδικός εισαγγελέας Ρόεμπερ Μιούλερ που χειρίζεται την υπόθεση.
0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον ενέκρινε χθες, Παρασκευή, την απαγγελία των πρώτων κατηγοριών στην έρευνα για την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές του, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για το ζήτημα.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι κατηγορίες, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι θα συλληφθούν το συντομότερο τη Δευτέρα.

Αμερικανικές υπηρεσιών πληροφοριών είχαν καταλήξει τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επικρατήσει έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του προέδρου Τραμπ με τη Μόσχα, καθώς και τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων, όπως αυτό της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης ανέθεσε στα μέσα Μαΐου στον Μιούλερ, πρώην διευθυντή του FBI, την έρευνα αυτή.

Ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του Μιούλερ, αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο, έπειτα από αίτημα του πρακτορείου Reuters, σχετικά με την αναφορά του CNN.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για σύμπραξη μελών της εκστρατείας του με Ρώσους και έχει χαρακτηρίσει κυνήγι μαγισσών τις έρευνες γύρω από το θέμα.

Το Κρεμλίνο έχει, επίσης, αρνηθεί τις κατηγορίες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM