ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την παρέμβαση αστυνομικών σε καβγά εφήβων, ενός λευκού και ενός μαύρου

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την παρέμβαση αστυνομικών σε καβγά εφήβων, ενός λευκού και ενός μαύρου Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο από την παρέμβαση αστυνομικών σε καβγά δύο εφήβων, ενός μαύρου και ενός λευκού, σε εμπορικό κέντρο στο Νιου Τζέρσεϊ. 

Τα δύο αγόρια άρχισαν να λογομαχούν σε εμπορικό κέντρο στο Μπριτζγουότερ Τάουνσιπ και στο τέλος πιάστηκαν στα χέρια. Δύο αστυνομικοί παρενέβησαν και τους χώρισαν, αλλά οργή προκάλεσε ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τους δύο εφήβους. 

Η μία αστυνομικός τράβηξε τον λευκό έφηβο, τον έσπρωξε στον καναπέ που υπήρχε δίπλα και τον άφησε εκεί, χωρίς να του φορέσει χειροπέδες. Την ίδια ώρα, ο συνάδελφός της κρατούσε στο έδαφος τον μαύρο έφηβο, πιέζοντας με το γόνατο την πλάτη του. Η αστυνομικός έσπευσε να τον βοηθήσει, πιέζοντας και εκείνη με το γόνατο το αγόρι στην πλάτη, την ώρα που του φορούσαν χειροπέδες. 

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ χαρακτήρισε «βαθιά ενοχλητικό» αυτό που φαίνεται ως «φυλετικά ανόμοια αντιμετώπιση», σχολιάζοντας το βίντεο. 

Το αστυνομικό τμήμα στο οποίο ανήκουν οι δύο αστυνομικοί ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, ενώ ζήτησε να συνδράμει η εισαγγελία της κομητείας Σόμερσετ. 

«Ένιωσα να του φέρονται σαν να είναι ανώτερός μου», δήλωσε στο CNN ο Κάι, το μαύρο αγόρι που ενεπλάκη στον καβγά. Ο 14χρονος δήλωσε ότι ο άλλος έφηβος έκανε bullying σε φίλο του και για αυτό παρενέβη, με συνέπεια να ξεκινήσει ο καβγάς. «Ήμουν μπερδεμένος γιατί με είδαν σαν κακό άτομο, σαν επιθετικό», συμπλήρωσε. «Αν δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν δίκαια δεν έπρεπε να το κάνουν καν», πρόσθεσε αναφερόμενος στους αστυνομικούς. 

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ήταν φυλετικό ζήτημα τότε τι ήταν;», διερωτήθηκε η μητέρα του Κάι, Έμπονε. «Τι τους έκανε να ρίξουν κάτω τον γιο μου και όχι το άλλο παιδί; Τι τους έκανε να είναι τόσο επιθετικοί με τον γιο μου, όχι με το άλλο παιδί. Γιατί το άλλο παιδί κάθεται και βλέπει να εξευτελίζεται ο γιος μου και να του φοράνε χειροπέδες; Δεν βγάζει νόημα. Με εξοργίζει. Θέλω να τους πάρουν το σήμα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι ίσως οι αστυνομικοί θα έπρεπε να σταματήσουν τον καβγά και να τηλεφωνήσουν στους γονείς των παιδιών, καθώς επρόκειτο για εφήβους. 

Ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί δεν του εξήγησαν γιατί έβαλαν χειροπέδες μόνο στον Κάι. «Γιατί το μαύρο παιδί θεωρείται ένοχο και το λευκό αθώο; Το μαύρο παιδί είναι με το πρόσωπο στο πάτωμα και ένα γόνατο στην πλάτη του και στο λευκό παιδί επιτρέπεται να κάθεται σε έναν καναπέ και να τον βλέπει να εξευτελίζεται; Αυτό μας προβληματίζει πραγματικά», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM