Ινστιτούτο Quinnipiac: Άνω του 50% το ποσοστό της Κλίντον έναντι του Τραμπ στην πρόθεση ψήφου

Ινστιτούτο Quinnipiac: Άνω του 50% το ποσοστό της Κλίντον έναντι του Τραμπ στην πρόθεση ψήφου Facebook Twitter
1

H υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, συγκεντρώνει, όπως καταδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, ποσοστό 51% των προθέσεων ψήφου έναντι του βασικότερου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.


Ο μεγιστάνας και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την άλλη πιστώνεται ένα ποσοστό της τάξης του 41% στην πρόθεση ψήφου των Αμερικανών ψηφοφόρων, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ινστιτούτο Quinnipiac.


Η πρώην υπουργός Εξωτερικών παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με ποσοστό 45% στην περίπτωση που λαμβάνονται υπόψη και άλλοι υποψήφιοι. Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 38%, ενώ τον ακολουθούν ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον (10%) και η υποψήφια του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων, Τζιλ Στάιν (4%). Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.


Κατά μέσο όρο, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 47,7% των ψήφων έναντι 41,7% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics. Τρεις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις αρχές Αυγούστου δίνουν επίσης στην υποψήφια των Δημοκρατικών ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου.


Η Κλίντον διατηρεί επίσης το προβάδισμα σε όλες τις έρευνες που περιλαμβάνουν τους άλλους δύο υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο, τον Γκάρι Τζόνσον και την Τζιλ Στάιν.


Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει να απολαμβάνει την στήριξη του 60% των γυναικών ψηφοφόρων και του 77% των ανδρών ψηφοφόρων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες.


Ωστόσο η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης το έλλειμμα συμπάθειας προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον: η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν συμπαθεί την Κλίντον σε ποικίλους βαθμούς (από το «λίγο» έως το «πολύ» και το «μίσος»).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια