Ινδία: Ξεκινα η «ακραία ζέστη» - Κίτρινος συναγερμός από τους μετεωρολόγους

Ινδία: Ξεκινα η «ακραία ζέστη» - Κίτρινος συναγερμός από τους μετεωρολόγους Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι προειδοποιήσεις στην Ινδία για υψηλές θερμοκρασίες από την άνοιξη, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2025.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε για υψηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της βόρειας Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Δελχί, για αυτή την εβδομάδα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το BBC, η Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία (IMD) προειδοποίησε, ότι οι βόρειες και κεντρικές πολιτείες - συμπεριλαμβανομένων των Haryana, Punjab, Rajasthan και Gujarat - μπορούν να αναμένουν μέγιστες θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40C.

Έχει εκδώσει κίτρινο συναγερμό που σημαίνει ότι η ζέστη είναι ανεκτή για το γενικό κοινό, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε βρέφη, ηλικιωμένους και σε άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Στη βόρεια Ινδία συνήθως σημειώνονται καύσωνες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, αλλά τα τελευταία χρόνια, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή προκαλούν ακραίες θερμοκρασίες, που φτάνουν νωρίτερα και διαρκούν περισσότερο.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της IMD, η υψηλότερη θερμοκρασία στο Δελχί αναμένεται να φθάσει τους 41C το απόγευμα της Δευτέρας. Οι πολίτες έχουν λάβει προειδοποίηση να αποφύγουν την έκθεση στη ζέστη, να φορούν ελαφριά και βαμβακερά ρούχα που αναπνέουν και να καλύπτουν το κεφάλι τους με ένα πανί ή μια ομπρέλα σε εξωτερικούς χώρους. Η πρωτεύουσα κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 38,2C την Κυριακή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της IMD κ. Mrutyunjay Mohapatra δήλωσε ότι τα περισσότερα μέρη της Ινδίας θα βιώσουν έντονο καύσωνα αυτό το καλοκαίρι, με θερμοκρασίες άνω του κανονικού να αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πολιτείες όπως Uttar Pradesh, Jharkhand, Chhattisgarh και Odisha θα μπορούσαν να δουν έως και 10 με 11 ημέρες καύσωνα, δήλωσε ο κ. Mohapatra. «Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, τα περισσότερα μέρη της βόρειας και ανατολικής Ινδίας, η κεντρική Ινδία και οι πεδιάδες της βορειοδυτικής Ινδίας αναμένεται να βιώσουν δύο με τέσσερις περισσότερες ημέρες καύσωνα από το κανονικό» δήλωσε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM