Ινδία: Ξεκινά επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση εργατών σε πλημμυρισμένο ορυχείο

Ινδία: Ξεκινά επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση εργατών σε πλημμυρισμένο ορυχείο Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησαν σήμερα δύτες του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού για την ανεύρεση 15 εργατών που είναι παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο.

Οι εργάτες είναι παγιδευμένοι από τις 13 Δεκεμβρίου, όταν το νερό γειτονικού ποταμού χύθηκε μέσα σ' αυτό το παράνομο ορυχείο βάθους 106 μέτρων στο κρατίδιο Μεγαλάγια.

Οι εργάτες δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, όμως οι οικογένειές τους ευελπιστούν ότι έχουν καταφέρει να βρουν καταφύγιο σε κάποιο θύλακα αέρα, ενώ η βραδύτητα της κινητοποίησης των διασωστών έχει προκαλέσει σκάνδαλο στη χώρα. 

 «Δεκατέσσερις δύτες του Πολεμικού Ναυτικού έφθασαν χθες για να επιθεωρήσουν το μέρος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σιλβέστερ Νόνγκτνερ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας. «Προσπαθούν τώρα να μπουν στο εσωτερικό».

Το 2014 ινδικό δικαστήριο είχε απαγορεύσει τα αυτοσχέδια ανθρακωρυχεία στο κρατίδιο Μεγαλάγια έπειτα από προσφυγές οικολόγων που είχαν καταγγείλει «σοβαρή μόλυνση των υδάτων» καθώς και τις κακές συνθήκες ασφαλείας.

Όμως εξαιτίας προσφυγών ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου εκ μέρους ιδιοκτητών των ορυχείων και των αρχών του κρατιδίου, η πρακτική αυτή συνεχίζεται: οι κάτοικοι εξορύσσουν παράνομα κάρβουνο από επικίνδυνα ορυχεία με υποτυπώδη μέσα. Ανοίγουν τρύπες στις πλαγιές λόφων και στη συνέχεια σκάβουν μικρές οριζόντιες σήραγγες για να φθάσουν σε κάποια φλέβα άνθρακα.

Δεκαπέντε ανθρακωρύχοι βρήκαν τον θάνατο σε παρόμοιο δυστύχημα που συνέβη το 2012 στο ίδιο κρατίδιο. Οι σοροί τους δεν βρέθηκαν ποτέ.

Το έργο των διασωστών καθυστερεί εξαιτίας της έλλειψης αντλιών νερού και εξοπλισμού διάσωσης.

Η βραδύτητα των προσπαθειών αυτών συγκρίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εντυπωσιακή κινητοποίηση του περασμένου καλοκαιριού στην Ταϊλάνδη για να σωθούν 12 παιδιά και ο προπονητής τους στο ποδόσφαιρο που είχαν παγιδευτεί σ' ένα σπήλαιο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM
Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM