Ινδία: Τέσσερις άνδρες «βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν» σαύρα

Ινδία: Τέσσερις άνδρες «βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν» σαύρα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τέσσερις άνδρες στην Ινδία κατηγορούνται ότι βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν μια σαύρα, σε ένα από τα πιο προστατευόμενα καταφύγια ζώων της χώρας. 

Επρόκειτο για «σαύρα παρακολούθησης», είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Η συγκεκριμένη ήταν η μόνη στο εθνικό πάρκο όπου συνέβη το φριχτό έγκλημα. 

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαρτίου στο Sahyadri Tiger, ένα καταφύγιο 1.166 τετραγωνικών, που περιλαμβάνει τρία εθνικά πάρκα, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, στη δυτική Ινδία. Οι κάμερες που υπάρχουν στο δάσος, προκειμένου να παρακολουθούνται οι τίγρεις, κατέγραψαν τους κατηγορούμενους να μπαίνουν παράνομα στο εθνικό πάρκο Chandoli. 

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν το διάστημα 1-5 Απριλίου και στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τον ομαδικό βιασμό της σαύρας, ενώ μετά την σκότωσαν και την έφαγαν, σύμφωνα με το Vice. 

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ έγκλημα σαν αυτό», δήλωσε στο Vice ο Βισάλ Μάλι, αξιωματούχος του καταφυγίου. «Οι άνδρες ήταν περίπου 20 και 30 ετών και φαίνεται ότι το έκαναν για πλάκα. Δεν επρόκειτο για θρησκευτικούς λόγους ή μαύρη μαγεία», συμπλήρωσε. 

«Όχι μόνο είναι βάναυσο, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος ζωονοσογόνων ασθενειών από αυτού του είδους τις υποθέσεις. Υπάρχουν ανησυχίες για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες λοιμώξεις των ανδρών από την ενέργειά τους», επεσήμανε ο Μάλι. 

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών απαγγέλθηκαν με βάση τον νόμο για την προστασία των άγριων ζώων. Την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης. 

Οι «σαύρες παρακολούθησης» της Ινδίας απειλούνται με εξαφάνιση και είναι προστατευόμενο είδος, από τον νόμο. Οι παραβάτες μπορούν να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης έως επτά ετών. Ο πληθυσμός του είδους μειώνεται σταθερά στην Ινδία, εξαιτίας της λαθροθηρίας, καθώς κάποιοι καταναλώνουν το κρέας τους. Επίσης κυνηγούν αυτές τις σαύρες για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων. 

Σύμφωνα με έκθεση οργανώσεων έχουν καταγραφεί 82 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ζώων στην Ινδία από το 2010 έως το 2020. Οι πιο πρόσφατες περιλαμβάνουν την περίπτωση άνδρα που βίασε και σκότωσε κατσίκα, όπως και έναν 60χρονο που βίασε αδέσποτο σκύλο πέρυσι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για «δεύτερη Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM