Ινδία: Τέσσερις άνδρες «βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν» σαύρα

Ινδία: Τέσσερις άνδρες «βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν» σαύρα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τέσσερις άνδρες στην Ινδία κατηγορούνται ότι βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν μια σαύρα, σε ένα από τα πιο προστατευόμενα καταφύγια ζώων της χώρας. 

Επρόκειτο για «σαύρα παρακολούθησης», είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Η συγκεκριμένη ήταν η μόνη στο εθνικό πάρκο όπου συνέβη το φριχτό έγκλημα. 

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαρτίου στο Sahyadri Tiger, ένα καταφύγιο 1.166 τετραγωνικών, που περιλαμβάνει τρία εθνικά πάρκα, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, στη δυτική Ινδία. Οι κάμερες που υπάρχουν στο δάσος, προκειμένου να παρακολουθούνται οι τίγρεις, κατέγραψαν τους κατηγορούμενους να μπαίνουν παράνομα στο εθνικό πάρκο Chandoli. 

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν το διάστημα 1-5 Απριλίου και στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τον ομαδικό βιασμό της σαύρας, ενώ μετά την σκότωσαν και την έφαγαν, σύμφωνα με το Vice. 

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ έγκλημα σαν αυτό», δήλωσε στο Vice ο Βισάλ Μάλι, αξιωματούχος του καταφυγίου. «Οι άνδρες ήταν περίπου 20 και 30 ετών και φαίνεται ότι το έκαναν για πλάκα. Δεν επρόκειτο για θρησκευτικούς λόγους ή μαύρη μαγεία», συμπλήρωσε. 

«Όχι μόνο είναι βάναυσο, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος ζωονοσογόνων ασθενειών από αυτού του είδους τις υποθέσεις. Υπάρχουν ανησυχίες για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες λοιμώξεις των ανδρών από την ενέργειά τους», επεσήμανε ο Μάλι. 

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών απαγγέλθηκαν με βάση τον νόμο για την προστασία των άγριων ζώων. Την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης. 

Οι «σαύρες παρακολούθησης» της Ινδίας απειλούνται με εξαφάνιση και είναι προστατευόμενο είδος, από τον νόμο. Οι παραβάτες μπορούν να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης έως επτά ετών. Ο πληθυσμός του είδους μειώνεται σταθερά στην Ινδία, εξαιτίας της λαθροθηρίας, καθώς κάποιοι καταναλώνουν το κρέας τους. Επίσης κυνηγούν αυτές τις σαύρες για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων. 

Σύμφωνα με έκθεση οργανώσεων έχουν καταγραφεί 82 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ζώων στην Ινδία από το 2010 έως το 2020. Οι πιο πρόσφατες περιλαμβάνουν την περίπτωση άνδρα που βίασε και σκότωσε κατσίκα, όπως και έναν 60χρονο που βίασε αδέσποτο σκύλο πέρυσι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM