Ινδία: Τέσσερις άνδρες «βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν» σαύρα

Ινδία: Τέσσερις άνδρες «βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν» σαύρα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τέσσερις άνδρες στην Ινδία κατηγορούνται ότι βίασαν, σκότωσαν, μαγείρεψαν και έφαγαν μια σαύρα, σε ένα από τα πιο προστατευόμενα καταφύγια ζώων της χώρας. 

Επρόκειτο για «σαύρα παρακολούθησης», είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Η συγκεκριμένη ήταν η μόνη στο εθνικό πάρκο όπου συνέβη το φριχτό έγκλημα. 

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαρτίου στο Sahyadri Tiger, ένα καταφύγιο 1.166 τετραγωνικών, που περιλαμβάνει τρία εθνικά πάρκα, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, στη δυτική Ινδία. Οι κάμερες που υπάρχουν στο δάσος, προκειμένου να παρακολουθούνται οι τίγρεις, κατέγραψαν τους κατηγορούμενους να μπαίνουν παράνομα στο εθνικό πάρκο Chandoli. 

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν το διάστημα 1-5 Απριλίου και στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τον ομαδικό βιασμό της σαύρας, ενώ μετά την σκότωσαν και την έφαγαν, σύμφωνα με το Vice. 

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ έγκλημα σαν αυτό», δήλωσε στο Vice ο Βισάλ Μάλι, αξιωματούχος του καταφυγίου. «Οι άνδρες ήταν περίπου 20 και 30 ετών και φαίνεται ότι το έκαναν για πλάκα. Δεν επρόκειτο για θρησκευτικούς λόγους ή μαύρη μαγεία», συμπλήρωσε. 

«Όχι μόνο είναι βάναυσο, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος ζωονοσογόνων ασθενειών από αυτού του είδους τις υποθέσεις. Υπάρχουν ανησυχίες για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες λοιμώξεις των ανδρών από την ενέργειά τους», επεσήμανε ο Μάλι. 

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών απαγγέλθηκαν με βάση τον νόμο για την προστασία των άγριων ζώων. Την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης. 

Οι «σαύρες παρακολούθησης» της Ινδίας απειλούνται με εξαφάνιση και είναι προστατευόμενο είδος, από τον νόμο. Οι παραβάτες μπορούν να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης έως επτά ετών. Ο πληθυσμός του είδους μειώνεται σταθερά στην Ινδία, εξαιτίας της λαθροθηρίας, καθώς κάποιοι καταναλώνουν το κρέας τους. Επίσης κυνηγούν αυτές τις σαύρες για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων. 

Σύμφωνα με έκθεση οργανώσεων έχουν καταγραφεί 82 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ζώων στην Ινδία από το 2010 έως το 2020. Οι πιο πρόσφατες περιλαμβάνουν την περίπτωση άνδρα που βίασε και σκότωσε κατσίκα, όπως και έναν 60χρονο που βίασε αδέσποτο σκύλο πέρυσι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM