Ινδία: Ταραχές μετά από «βλάσφημη ανάρτηση» για τον Μωάμεθ στο Facebook - Τρεις νεκροί

Ινδία: Ταραχές μετά από «βλάσφημη ανάρτηση» για τον Μωάμεθ στο Facebook - Τρεις νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία: Indian Express
0

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πόλη της νότιας Ινδίας όπου ξέσπασαν εκτεταμένες ταραχές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών εξαιτίας ανάρτησης στο Facebook η οποία θεωρήθηκε πως προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ

Το γεγονός επιβεβαίωσε αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης στην Μπενγκαλούρου. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης, όταν χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την ανάρτηση η οποία προκάλεσε το θρησκευτικό τους αίσθημα από συγγενικό πρόσωπο τοπικού πολιτικού, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Αστυνομικοί φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, αφού η χρήση δακρυγόνων και ροπάλων δεν άρκεσε για απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός.

Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από τα επεισόδια, στα οποία διαδηλωτές εικονίζονται καθώς πυρπολούν περιπολικά και αποπειρώνται να εισβάλλουν σε αστυνομικό τμήμα, ενώ άλλοι συγκεντρώνονται μπροστά στο σπίτι του πολιτικού φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι διαδηλωτές εμπόδισαν να περάσουν οχήματα της πυροσβεστικής ενώ επιτέθηκαν επίσης σε εργαζόμενους σε τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν.

Το πρόσωπο που έκανε τις ανάρμοστες αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έχει συλληφθεί, όπως και 110 άνθρωποι για εμπρησμούς και επίθεση κατά της αρχής, καθώς αρκετοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Καμάλ Παντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπενγκαλούρου. Στην πόλη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM