Ινδία: Ταραχές μετά από «βλάσφημη ανάρτηση» για τον Μωάμεθ στο Facebook - Τρεις νεκροί

Ινδία: Ταραχές μετά από «βλάσφημη ανάρτηση» για τον Μωάμεθ στο Facebook - Τρεις νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία: Indian Express
0

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πόλη της νότιας Ινδίας όπου ξέσπασαν εκτεταμένες ταραχές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών εξαιτίας ανάρτησης στο Facebook η οποία θεωρήθηκε πως προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ

Το γεγονός επιβεβαίωσε αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης στην Μπενγκαλούρου. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης, όταν χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την ανάρτηση η οποία προκάλεσε το θρησκευτικό τους αίσθημα από συγγενικό πρόσωπο τοπικού πολιτικού, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Αστυνομικοί φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, αφού η χρήση δακρυγόνων και ροπάλων δεν άρκεσε για απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός.

Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από τα επεισόδια, στα οποία διαδηλωτές εικονίζονται καθώς πυρπολούν περιπολικά και αποπειρώνται να εισβάλλουν σε αστυνομικό τμήμα, ενώ άλλοι συγκεντρώνονται μπροστά στο σπίτι του πολιτικού φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι διαδηλωτές εμπόδισαν να περάσουν οχήματα της πυροσβεστικής ενώ επιτέθηκαν επίσης σε εργαζόμενους σε τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν.

Το πρόσωπο που έκανε τις ανάρμοστες αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έχει συλληφθεί, όπως και 110 άνθρωποι για εμπρησμούς και επίθεση κατά της αρχής, καθώς αρκετοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Καμάλ Παντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπενγκαλούρου. Στην πόλη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ