Ινδία: Τα παιδιά στο έλεος του νέου κύματος κορωνοϊού- Νηστικά για μέρες, εκκλήσεις στα social media για μητρικό γάλα

Ινδία: Τα παιδιά στο έλεος του νέου κύματος κορωνοϊού- Νηστικά για μέρες, εκκλήσεις στα social media για μητρικό γάλα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Όταν μια οργάνωση για παιδιά στην Ινδία εντόπισε δύο αγόρια 6 και 8 ετών, έχοντας ενημερωθεί ότι οι γονείς τους έχουν νοσήσει βαριά από κορωνοϊό και δεν μπορούσαν να τα φροντίσουν, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν νηστικά για μέρες.

 

Πρόκειται για μία από τις ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν παιδιά τα οποία πλήττονται από την κρίση κορωνοϊού στην Ινδία.

 

Εξαιτίας της εκθετικής αύξησης των θανάτων και των μολύνσεων, παιδιά ιδιαίτερα σε φτωχές κοινότητες έχουν μείνει χωρίς φροντίδα, καθώς οι γονείς τους ή άλλοι συγγενείς τους είναι βαριά άρρωστοι, είτε έχουν πεθάνει.

 

«Επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων, είτε παιδιά χάνουν τους γονείς τους, είτε νοσηλεύονται, οπότε δεν έχει μείνει κανείς για να τα φροντίσει», δήλωσε ο Νταναντζάι Τινγκάλ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών BBA.

 

Οι υποχρηματοδοτούμενες κοινωνικές υπηρεσίες της Ινδίας πασχίζουν για να αντεπεξέλθουν και σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας εξακολουθεί να υπάρχει το στίγμα για τους ανθρώπους που μολύνονται από τον ιό, με αποτέλεσμα να απομονώνονται κάποια παιδιά.

 

«Γείτονες και μακρινοί συγγενείς δεν θέλουν να βοηθήσουν γιατί φοβούνται μήπως μολυνθούν, αντιμετωπίζοντας αυτές τις οικογένειες σχεδόν σαν απόκληρους», εξήγησε ο Τινγκάλ.

 

Η ΒΒΑ, επικεφαλής της οποίας είναι βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Καϊλάς Σατιάρτι, δέχεται από τις αρχές Απριλίου κλήσεις για παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων. Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων αυξήθηκε έπειτα από ανάρτηση στο Τwitter για μια γραμμή βοήθειας.

 

Πλέον η οργάνωση δέχεται περίπου 70 κλήσεις την ημέρα, από ανθρώπους που ζητούν βοήθεια για παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει ή είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ακόμη περισσότερες είναι οι κλήσεις που δέχεται η οργάνωση από γονείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και θέλουν να μάθουν αν η οργάνωση μπορεί να φροντίσει τα παιδιά τους, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

 

«Ανάγκη για μητρικό γάλα»

 

Ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός στην Ινδία είναι περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα- ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ- και 3.980 θάνατοι.

 


Σε όλη τη χώρα, πολίτες δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο, οξυγόνο ή φάρμακα που απαιτούνται για τη θεραπεία τους. Πολλοί πεθαίνουν λόγω των ελλείψεων.

 

Στο μεταξύ, στα social media δημοσιεύονται απεγνωσμένες εκκλήσεις για την παροχή βοήθειας σε παιδιά.

 

«Ανάγκη για μητρικό γάλα, για μωρό μίας ημέρας στο Δελχί. Η μητέρα της πέθανε από τον κορωνοϊό», ανέφερε μία από αυτές τις αναρτήσεις στο Twitter. Το άτομο που τη δημοσίευσε έγραψε αργότερα ότι βρέθηκε βοήθεια για αυτή την περίπτωση.

 

Το Ίδρυμα Protsahan India, οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών, ανέφερε πως πρόσφατα οι εργαζόμενοί της φρόντισαν παιδιά που είχαν μείνει νηστικά για ημέρες, έπειτα από τον θάνατο της μητέρας τους.

 

«Ο πατέρας είναι ένας μεροκαματιάρης που είναι σε κατάσταση σοκ και ψυχικού τραύματος. Βοηθάμε με τρόφιμα και άμεση φροντίδα, καλύπτουμε τις ανάγκες εκπαίδευσης και προστασίας αυτών των παιδιών», λέει η Σόναμ Καπούρ, η ιδρύτρια και διευθύντρια της οργάνωσης.

 

Στο κρατίδιο της Καρνατάκα, επίκεντρο του νέου κύματος του κορωνοϊού, η κυβέρνηση όρισε αξιωματούχο που εντοπίζει τα παιδιά που ορφανεύουν λόγω της πανδημίας, προκειμένου να τους παρέχεται η απαραίτητη στήριξη.

 

Στο Νέο Δελχί, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Παιδιών απευθύνθηκε στην αστυνομία ζητώντας τη διερεύνηση αναρτήσεων στα social media που έκαναν εκκλήσεις για επείγουσες υιοθεσίες. «Πιθανόν να είναι περιπτώσεις trafficking και αγοραπωλησίας παιδιών», προειδοποίησε η οργάνωση.

 

"Πιθανόν να υπάρχουν περιπτώσεις τράφικινγκ και αγοραπωλησίας των παιδιών", προειδοποίησε η Επιτροπή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Διεθνή / Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

«Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει η χήρα του Ναβάλνι σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο και μέσω του οποίου εξαπολύει πυρά κατά του Πούτιν -  Τίτλος του βίντεο «Η ψεύτικη πίστη του Πούτιν»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Το κλειδί στον γάμο μου είναι το καλό σεξ, λέει ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει την τρυφερή σχέση του Αμερικανού προέδρου με την σύζυγό του, το μυστικό της επιτυχίας του μακροχρόνιου γάμου τους και τον δυναμικό ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ