Νύφη στην Ινδία πέθανε κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής και η οικογένειά της αποφάσισε να παντρέψει τη νεότερη αδελφή της με τον χήρο γαμπρό. 


Η Σούρμπχι που στην εικόνα φαίνεται να φορά κόκκινο σάρι και χρυσό περιδέραιο, υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια του γάμου και λίγο μετά ντόπιος γιατρός πιστοποίησε το θάνατό της. 

 

Μετά το συμβάν, η δύο οικογένειες αποφάσισαν να αντικαταστήσουν αμέσως την νύφη, δίνοντας το χέρι της μικρότερης αδελφής της Νίσα, στον γαμπρό. 


Η δεύτερη γαμήλια τελετή ξεκίνησε ενώ η σορός της Σούρμπχι βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο. 

 

Επρόκειτο για «δύσκολη απόφαση» παραδέχεται ο θείος των κοριτσιών. 

 

«Δεν έχουμε βιώσει ξανά τόσο ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει το πένθος για το θάνατό της και την ευτυχία για το γάμο» λέει ο ίδιος. 

 

Ο αδερφός της νεκρής νύφης και της νεόνυμφης είπως πως «ήταν σκληρό να ξέρουμε πως η σορός βρισκόταν σε ένα δωμάτιο ενώ στο διπλανό ετοιμαζόταν η νύφη. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε». 


Παρά τη συντριβή της η μητέρα του θύματος ζήτησε να συνεχιστεί το μυστήριο. 


Πιστεύεται πως, στην Ινδία των καστών και των κοινωνικών συμβολαίων, είναι πολύ πιθανό οι δύο οικογένειες να οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση για κοινωνικούς λόγους, είτε προίκας είτε στίγματος. 

 

Με πληροφορίες από The Times