Iνδία: 13χρονη πέθανε μετά από θρησκευτική νηστεία 68 ημερών, κατά την οποία έπινε μόνο δυο ποτήρια νερό

Iνδία: 13χρονη πέθανε μετά από θρησκευτική νηστεία 68 ημερών, κατά την οποία έπινε μόνο δυο ποτήρια νερό Facebook Twitter
9

Ο θάνατος ενός 13χρονου κοριτσιού μετά από θρησκευτική νηστεία 68 ημερών έρχεται να αναζωπυρώσει τις συζητήσεις για τη θρησκευτική ελευθερία στην Ινδία.

Η αστυνομία διερευνά τώρα κατά πόσον οι γονείς της 13χρονης Aradhana Samdariya, οπαδοί του Ζαϊνισμού, ανάγκασαν το παιδί να συντηρείται μόνο με δυο ποτήρια βραστό νερό την ημέρα, από τις 26 Ιουλίου, οπότε ξεκίνησε τη νηστεία μέχρι και την 1η Οκτωβρίου, όταν και έχασε τη ζωή της.

Μια τοπική ΜΚΟ, η Hakkula Balala Sangham (Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα των Παιδιών), κατήγγειλε τους γονείς στην αστυνομία, κατηγορώντας τους για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι γονείς, Laxmi Chand και Manshi Samdariya, κοσμηματοπώλες στο επάγγελμα, αρνήθηκαν ότι υποχρέωσαν τη 13χρονη κόρη τους στην πρακτική της αποχής. "Ζήτησε άδεια για να το πράξει. Είπαμε  να σταματήσει μετά από 51 ημέρες , αλλά δεν μας άκουσε. Κανείς δεν την ανάγκασε", δήλωσε η μητέρα της στον τοπικό Τύπο.

"Εκπλήσσομαι που της επέτρεψαν να νηστεύσει 68 ημέρες. Το σώμα του ανθρώπου δεν μπορεί να αντέξει τόσο πολύ", δήλωσε ο επικεφαλής των μοναχών στην περιοχή.  

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ακτιβιστές λένε ότι οι γονείς είχαν πει σε ιερέα ότι  το κορίτσι νηστεύει για να βελτιώσει την κερδοφορία της επιχείρησής τους.

Ο Ζαϊνισμός είναι ένα από τις παλαιότερες θρησκείες στον κόσμο. Προς το παρόν, μια μειοψηφία περίπου τεσσάρων εκ. ανθρώπων στην Ινδία ακολουθούν αυτή την πίστη. Δεν λατρεύουν κανένα θεό, αλλά προσπαθούν να ελευθερώσουν την ψυχή τους και να φτάσουν στην πλήρη σοφία μέσα από προσωπική προσπάθεια και θυσίες. Έτσι ακολουθούν μια ζωή ακραίας λιτότητας , απορρίπτοντας τις κοσμικές επιθυμίες.

Μεταξύ των πρακτικών τους είναι και η παρατεταμένη νηστεία , ειδικά στην Chaturmas, την ιερή περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, κατά την οποία οι πιστοί πραγματοποιούν αποχή, μετάνοια και διάφορα τελετουργικά καθαρισμού.

Την κηδεία της 13χρονης που έπεσε σε κώμα και πέθανε στο δρόμο προς το νοσοκομείο, παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι. Η 13χρονη αποτεφρώθηκε μέσα σε λαμπρούς εορτασμούς, καθώς λατρεύτηκε ως «ιερό παιδί».  

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Φλόριντα στη Λουιζιάνα: Το «ντόμινο» των αντιεμβολιαστών απειλεί τα σχολεία

Διεθνή / Από τη Φλόριντα στη Λουιζιάνα: Το «ντόμινο» των αντιεμβολιαστών απειλεί τα σχολεία

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ. και οι σύμμαχοί του πιέζουν Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες να καταργήσουν τους εμβολιασμούς στα σχολεία - Ποιες πολιτείες αντιστέκονται και ποιοι φοβούνται «ντόμινο» κατά της δημόσιας υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Ισραηλινοαμερικανός όμηρος που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς επιστρέφει στον στρατό

Διεθνή / Ο Ισραηλινοαμερικανός όμηρος που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς επιστρέφει στον στρατό

Ο νεαρός στρατιώτης, που μεγάλωσε στις ΗΠΑ και μετακόμισε στο Ισραήλ στα 18 του για να καταταγεί εθελοντικά στη ταξιαρχία Γκολάνι, είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Διαδηλώσεις στη μνήμη της Μάχσα Αμινί – Καταγγελίες για καταστολή και νέους κινδύνους θανάσιμης ποινής

Διεθνή / Ιράν: Διαδηλώσεις στη μνήμη της Μάχσα Αμινί – Καταγγελίες για καταστολή και νέους κινδύνους θανάσιμης ποινής

Αν και οι φετινές κινητοποιήσεις ήταν μικρότερες σε μέγεθος από αυτές του 2022, οι συγκεντρωμένοι επανέλαβαν τα αιτήματα για τερματισμό του καθεστώτος
LIFO NEWSROOM
Η ICE ανοίγει 300 νέα γραφεία και σχεδιάζει το μεγαλύτερο κυνήγι μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ

Διεθνή / Η ICE ανοίγει 300 νέα γραφεία και σχεδιάζει το μεγαλύτερο κυνήγι μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ

Η ICE προχωρά σε μαζική επέκταση με 300 νέα γραφεία και 10.000 προσλήψεις πρακτόρων και νομικών - Ποιες πολιτείες στοχεύονται και τι σημαίνει η “ICE Surge” για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Έξυπνη» κυβερνοεπίθεση αναστατώνει ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο Χίθροου και τις Βρυξέλλες

Διεθνή / «Έξυπνη» κυβερνοεπίθεση αναστατώνει ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο Χίθροου και τις Βρυξέλλες

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σήμερα στην Ευρώπη προειδοποιούνται να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους και να προσέρχονται εγκαίρως
LIFO NEWSROOM