Ιδιωτικοποιεί το 40% των ταχυδρομείων η Ιταλική κυβέρνηση

Ιδιωτικοποιεί το 40% των ταχυδρομείων η Ιταλική κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Σε μια κίνηση ώστε να εξασφαλίσει περαιτέρω έσοδα, η Ιταλική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το 40% των ταχυδρομείων της, τα οποία ως τώρα ανήκαν εξ ολοκλήρου στο υπουργείο Οικονομίας. Από αυτή την κίνηση και μετά από έξι μήνες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αναμένεται να μπουν στα ταμεία του Ιταλικού κράτους περίπου 4 δισ. ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο τα ταχυδρομεία που σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει μερικώς. Σε ένα σχέδιο ώστε να εξασφαλιστούν άλλα οκτώ δισ. ευρώ σχεδιάζεται η μερική αποκρατικοποίηση πακέτων μετοχών των ναυπηγείων Fincantieri, της GrandiStazioni, που διαχειρίζεται τους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας και της Εθνικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Eni.

Στις νέες ιδιωτικοποίησης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μοιάζουν να συναινούν όλα τα κόμματα της συμμαχίας, όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ. Εξαίρεση η κεντρώα γερουσιαστής της Επιλογής Πολιτών Λίντα Λαντσιλότα, η οποία προειδοποίησε ότι «τα ιταλικά ταχυδρομεία ιδιωτικοποιούνται ενώ στον τομέα αυτό (υπηρεσιών) δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη ο αναγκαίος ανταγωνισμός».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM