Ιαπωνία: Ξόδεψαν την έκτακτη βοήθεια για τον κορωνοϊό για να φτιάξουν ένα πελώριο γλυπτό καλαμάρι

Ιαπωνία: Ξόδεψαν την έκτακτη βοήθεια για τον κορωνοϊό για να φτιάξουν ένα πελώριο γλυπτό καλαμάρι Facebook Twitter
Το γιγάντιο καλαμάρι στο λιμάνι της πόλης Νότο
0

Για να στηρίξει οικονομικά τις τοπικές διοικήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η κεντρική κυβέρνηση του Τόκιο διένειμε οικονομική βοήθεια ύψους 4,5 τρισεκατομμυρίων γεν (περί τα 55 δισ.δολάρια). 

Σύμφωνα με τη Yahoo, στις τοπικές διοικήσεις δόθηκε η ευχέρεια να επιλέξουν το πώς θα δαπανήσουν το κονδύλι. 

Βεβαίως, κάτι τέτοιο ενέχει και τον κίνδυνο της παρεκτροπής, όπως μαρτυρά η περίπτωση της πόλης Νότο, στην περιφέρεια της Ισικάγουα. 

Η πόλη, γνωστή για τα καλαμάρια της και την υπέροχη θέα στον ωκεανό, αποφάσισε να «επενδύσει» το κονδύλι που προοριζόταν για τις ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία, στη δημιουργία ενός πελώριου ροζ γλυπτό καλαμαριού!

Το 13ων μέτρων κεφαλόποδο βρίσκεται στο λιμάνι του Νότο. 

Το Νότο, η μεγάλη πόλη στις κεντροδυτικές ακτές της Ιαπωνίας με κύρια απασχόληση το ψάρεμα, κατέγραψε μικρό αριθμό κρουσμάτων στην πανδημία, αλλά μεγάλη μείωση στον τουρισμό της. 

Και παρότι ο εκπρόσωπος της πόλης τόνισε σε τοπικό δίκτυο πως το γλυπτό θα αποτελέσει τουριστική ατραξιόν και άρα θα είναι αποτελεσματικότερο μακροπρόθεσμα για την οικονομία της περιοχής, πολλοί από τους ντόπιους διαφωνούν, διαμαρτυρόμενοι πως η έκτακτη αυτή βοήθεια θα έπρεπε να επενδυθεί σε ιατρικό προσωπικό και υγειονομικές δομές. 

Όπως και σε πολλές άλλες χώρες, και στην Ιαπωνία ο τουριστικός τομέας έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορωνοϊού. Η διοργανώτρια χώρα του Τόκιο 2020 θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος, χωρίς όμως κοινό από το εξωτερικό, κάτι που εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε απώλειες περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Τακαχίντε Γιούσι, οικονομολόγο του Ινστιτούτου Έρευνας Νομούρα. 

Με πληροφορίες από BBC/Yahoo Japan

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ