Ιαπωνία: Έρευνες για το θάνατο δύο 30χρονων – Είχαν εμβολιαστεί με δόσεις του Moderna που ανακλήθηκαν

Ιαπωνία: Έρευνες για το θάνατο δύο 30χρονων – Είχαν εμβολιαστεί με δόσεις του Moderna που ανακλήθηκαν Facebook Twitter
EPA
0

Δύο άνθρωποι πέθαναν, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό τους το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19 στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για δύο άντρες στην ηλικία των 30 ετών που πέθαναν μέσα στο μήνα, λίγες ημέρες αφότου έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna, ανέφερε το υπουργείο σε μία ανακοίνωσή του. Ο καθένας από τους δύο, είχε λάβει μία δόση του εμβολίου που προέρχονταν από μία από τις τρεις παρτίδες που ανακλήθηκαν την Πέμπτη. Η αιτία των θανάτων διερευνάται.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι αυτοί οι θάνατοι έχουν κάποια σχέση με το εμβόλιο Moderna κατά της COVID-19», ανέφερε η Moderna  σε ανακοίνωσή της το Σάββατο. «Είναι σημαντικό να διεξαχθεί μια επίσημη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια σύνδεση».

Η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna που είχαν αποσταλεί σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε όλη την χώρα. Η Takeda Pharmaceutical η οποία κάνει τις διανομές, είχε λάβει αναφορές για παρουσία προσμείξεων σε μερικά φιαλίδια. Πιστεύεται ότι η «μόλυνση» οφείλεται σε μεταλλικά σωματίδια, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση και η Moderna πάντως ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ενώ η αναστολή χορήγησης των δόσεων είχε προληπτικό χαρακτήρα. 

Η Fumie Sakamoto, διευθύντρια ελέγχου των λοιμώξεων στο Διεθνές Νοσοκομείο του Αγίου Λουκά στο Τόκιο, τάχθηκε ενάντια στη διασύνδεση των δύο περιστατικών με τον εμβολιασμό. «Μπορεί να υπάρχει μόνο μια χρονική συσχέτιση» δήλωσε στο Reuters. «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που ακόμα δεν γνωρίζουμε για να βγάλουμε συμπεράσματα για αυτές τις δύο περιπτώσεις».

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ