Ιαπωνία: 100 ληστές έκλεψαν 12,7 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε λιγότερο από 3 ώρες

Ιαπωνία: 100 ληστές έκλεψαν 12,7 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε λιγότερο από 3 ώρες Facebook Twitter
0

Μέλη ενός διεθνούς συνδικάτου του εγκλήματος εικάζεται πως κατάφεραν να κλέψουν περίπου 12,7 εκατ. δολάρια (1,4 δισ. γεν) από ATM στην Ιαπωνία, μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ωρών, σε μια τολμηρή ληστεία, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες, συντονισμένες αναλήψεις μετρητών.

Η αστυνομία πιστεύει ότι το κύκλωμα αποτελούνταν από 100 άτομα (σ.σ. μέχρι στιγμής κανένας τους δεν έχει συλληφθεί), τα οποία συνεργάστηκαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας πλαστές πιστωτικές κάρτες με πραγματικούς λογαριασμούς και στοιχεία που υποκλάπηκαν από μία τράπεζα της Νοτίου Αφρικής.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν τις πλαστές κάρτες στα ATM 1.400 παντοπωλείων το πρωί της Κυριακής 15ης Μαΐου, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε κάθε ένα από τα ΑΤΜ έγινε ανάληψη ύψους ¥ 100.000 - το μέγιστο, επιτρεπτό ποσό ανάληψης.

Όπως αναφέρει το δίκτυο «Kyodo News», οι αναλήψεις έγιναν στο Τόκιο και 16 άλλες επαρχίες. Η ιαπωνική αστυνομία έχει ζητήσει επισήμως από τις αρχές της Νοτίου Αφρικής, μέσω της Interpol, να εξακριβώσουν πως ακριβώς βρέθηκαν τα στοιχεία των λογαριασμών στην κατοχή των δραστών.

Δημοσιεύματα και αναφορές από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου υποστηρίζουν ότι οι δράστες δεν βρίσκονται πλέον στην Ιαπωνία. Χρησιμοποιώντας κάρτες που έχουν εκδοθεί σε διαφορετική χώρα και πραγματοποιώντας τις αναλήψεις Κυριακή (σ.σ. μέρα που οι τράπεζες είναι κλειστές) - είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους να εγκαταλείψουν τη χώρα πριν αποκαλυφτεί το έγκλημά τους.

Η Ιαπωνία είναι το τελευταίο θύμα μιας σειράς συντονισμένων «χτυπημάτων» σε ΑΤΜ με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών. Σε μία περίπτωση το 2012, οι δράστες κατάφεραν να αποσύρουν περί τα 4,5 δισ. γεν (περίπου 40 εκατ. δολάρια) από 26 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και πάλι της Ιαπωνίας.

Mε πληροφορίες από την εφημερίδα Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM