Η Τουρκία συμφώνησε στην επαναπροώθηση μεταναστών

Η Τουρκία συμφώνησε στην επαναπροώθηση μεταναστών Facebook Twitter
0

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δεχθεί την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών, κάτι που θα αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο προσχέδιο της συμφωνίας, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, η Τουρκία αρνείται να δεχθεί την επαναπροώθηση προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Financial Times γράφει ότι η Άγκυρα είναι κοντά στην αποδοχή συμφωνίας που θα προβλέπει ότι όλοι οι μη Σύροι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Ύστερα από εβδομάδες πιέσεων του Βερολίνου και των Βρυξελλών προς την Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου φέρεται να έχει δώσει το "πράσινο φως" για την συστηματική επιστροφή των μη Σύρων μεταναστών και δεσμεύεται ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα για την πάταξη του δικτύου των διακινητών.

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Financial Times αναφέρουν επίσης ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δέχεται όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που διασώζονται στα διεθνή ύδατα από την αποστολή του ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί "κλειδί" για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM