Η Τουρκία έκανε ανάρτηση στα ελληνικά για την «Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ»

Η Τουρκία έκανε ανάρτηση στα ελληνικά για την «Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ» Facebook Twitter
0

Η Τουρκία γιορτάζει σήμερα την «Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ» και η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας ανάρτησε ένα βίντεο στα ελληνικά.

Η επιλογή της γλώσσας δεν είναι τυχαία δεδομένου πως στην Ελλάδα ο ίδιος καφές αποκαλείται ελληνικός. 

«Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντάς τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της που συνοδεύεται από ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών για την ιστορία του όπως οι Τούρκοι την παρουσιάζουν. 

Ο εκφωνητής μιλώντας στα ελληνικά υποστηρίζει ότι  ο Οζντεμίρ πασάς «Έφερε τον καφέ από την Υεμένη στην Ίστανμπουλ…» κι ότι από τότε διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη ως τουρκικό ρόφημα.

Σύμφωνα με την UNESCO, ο τούρκικος καφές είναι Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Τουρκίας και η ιστορία του στην Ελλάδα ξεκίνησε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι πρώτοι που γνώρισαν τον καφέ που έφεραν μαζί τους οι Τούρκοι ήταν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

Η επιλογή τουρκικών αναρτήσεων στα ελληνικά φαίνεται να γίνεται συνήθεια. Τον περασμένο Ιούνιο ο ίδιος ο Ερντογάν είχε εκφράσει νέες απειλές κατά της χώρας μας στα ελληνικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.  

Ο γιος του Ερντογάν αύξησε τιμή του καφέ 

Πάντως μπορεί οι Τούρκοι να γιορτάζουν την συγκεκριμένη μέρα, ωστόσο η οικονομική ασφυξία στην τουρκική κοινωνία δεν μπορεί να συγκαλυφθεί με τέτοια εφευρήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρεία του υιού Ερντογάν, Μπιλάλ, αύξησε την τιμή του «Τούρκικου Καφέ».  Συγκεκριμένα η εταιρεία με την επωνυμία «Doruk Grill», της οποίας οι Sümeyye Erdoğan Bayraktar και Bilal Erdoğan είναι εταίροι, αύξησε την τιμή του, που ήταν 29,75 τουρκικές λίρες τον Μάιο, σε 42 τουρκικές λίρες, δηλαδή αύξηση 41% στην εγκατάσταση Çay Saati στο Fevzipaşa. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ