Απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας με tweet στα ελληνικά: «Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο»

Απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας με tweet στα ελληνικά: «Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο» Facebook Twitter
0

Με μία σειρά tweets γραμμένα στα ελληνικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει  τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν» γράφει συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, κάλεσε τη χώρα μας «να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν».

Σε άλλο tweet, επίσης γραμμένο στα ελληνικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί την Ελλάδα πως τα τελευταία δύο χρόνια «δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών».

«Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών» έγραψε, χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ