Η Τερέζα Μέι κατά της απόφασης για απαγόρευση της μαντίλας στο χώρο εργασίας

Η Τερέζα Μέι κατά της απόφασης για απαγόρευση της μαντίλας στο χώρο εργασίας Facebook Twitter
1

Δεν είναι σωστό για την κυβέρνηση να υποδεικνύει στις γυναίκες τι να φορούν, δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκρινε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να απαγορεύουν στο προσωπικό τους να φορούν την ισλαμική μαντίλα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.


Ερωτηθείσα για την απόφαση, η Μέι δήλωσε στο κοινοβούλιο: «Έχουμε... μια ισχυρή παράδοση σε αυτή τη χώρα της ελευθερίας έκφρασης και είναι δικαίωμα όλων των γυναικών να επιλέγουν πώς θα ντυθούν και δεν σκοπεύουμε να νομοθετήσουμε για αυτό το θέμα».


«Θα υπάρξουν στιγμές όπου θα είναι σωστό να ζητηθεί να αφαιρεθεί ένα πέπλο, όπως για την ασφάλεια στα σύνορα ή ίσως στα δικαστήρια, και οι ιδιωτικοί θεσμοί μπορούν να καθορίζουν τις δικές τους πολιτικές, αλλά δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να πει στις γυναίκες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φορούν».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια