Η Ταϊλάνδη ανοίγει το μεγαλύτερο νησί της σε όλους τους εμβολιασμένους τουρίστες

Η Ταϊλάνδη ανοίγει το μεγαλύτερο νησί της σε όλους τους εμβολιασμένους τουρίστες Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές της Ταϊλάνδης συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν από τον Ιούλιο στους ξένους που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 να ταξιδεύουν στο μεγαλύτερο τουριστικό νησί της χώρας χωρίς να τίθενται σε καραντίνα.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν νέα παραγγελία για επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Με τους αριθμούς των αφίξεων να μειώνονται κατακόρυφα το έτος που πέρασε, οι αρχές της Ταϊλάνδης, μιας χώρας που εξαρτάται από τον τουρισμό, αγωνίζονται να εξασφαλίσουν εμβόλια για τον πληθυσμό της και να ξανανοίξουν τη χώρα στους ξένους βάσει ενός πιλοτικού σχεδίου για διαβατήρια εμβολιασμού.

«Αν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το 50% ως το 60% του πληθυσμού, μπορούμε να ανοίξουμε τη χώρα με ασφάλεια και να προωθήσουμε την οικονομία και τον τουρισμό», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος για την υγεία Κιατίφουμ Ουονγκραΐτζιτ. Η βασική εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας αναμένεται να αρχίσει τον Ιούνιο με στόχο τον εμβολιασμό του μισού πληθυσμού της ως το τέλος του έτους.

Η Ταϊλάνδη θα λάβει επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, όπως και επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Sinovac Biotech, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης. Με αυτές αυξάνεται σε 73 εκατομμύρια δόσεις η συνολική παραγγελία της σε εμβόλια κατά της COVID-19.

Η ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό έδωσε σήμερα το πράσινο φως στο Πουκέτ, έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό, να δέχεται απευθείας επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί από τον Ιούλιο, χωρίς αυτοί να τίθενται σε καραντίνα, αφότου το νησί αυτό εμβολιάσει το 70% των κατοίκων του.

Μέχρι στιγμής η Ταϊλάνδη εφαρμόζει αυστηρά μέτρα για την είσοδο στη χώρα, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική παραμονή σε καραντίνα, τα οποία έχουν πλήξει τον τουρισμό, αλλά έχουν συμβάλει στον περιορισμό των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε μόλις 28.577 μέχρι στιγμής και των θανάτων από την COVID-19 σε 92.

Από τον επόμενο μήνα, η περίοδος καραντίνας σε ξενοδοχείο θα μειωθεί στο ήμισυ, δηλαδή στις επτά ημέρες, για τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο Πουκέτ, την Πατάγια, το Κο Σαμούι, την Τσιάνγκ Μάι, την Πανγκ Νγκα και το Κράμπι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της τουριστικής αρχής της χώρας, κυβερνήτης Γιουτασάκ Σουπάσορν.

Ως το τέταρτο τρίμηνο του έτους, η απαλλαγή από την καραντίνα αναμένεται να εφαρμόζεται σε πέντε τουριστικούς προορισμούς, πρόσθεσε. Η κεντρική τράπεζα αναμένει ότι 3 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες θα ταξιδέψουν φέτος στην Ταϊλάνδη, σε σύγκριση με τους σχεδόν 40 εκατομμύρια το 2019 πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας της COVID-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM