Η στιγμή που δημοσιογράφος απομακρύνεται με τη βία την ώρα που προσπαθεί να κάνει ερωτήσεις στη Μαρίν Λεπέν

Η στιγμή που δημοσιογράφος απομακρύνεται με τη βία την ώρα που προσπαθεί να κάνει ερωτήσεις στη Μαρίν Λεπέν Facebook Twitter
0

Την στιγμή που άνδρες ασφαλείας αρπάζουν και απομακρύνουν με τη βία εκτός της αίθουσας ενός συνεδριακού κέντρου έναν δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθεί να θέσει ερωτήσεις στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, καταγράφει βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ. 

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό ερευνώνται και δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγινε τα λεπτά που προηγήθηκαν εντός της αίθουσας σε ένα συνεδριακό κέντρο όπου δημοσιογράφοι είχαν περικυκλώσει τη Μαρίν Λεπέν και εικονολήπτες κατέγραφαν με τις κάμερές τους την προεκλογική της εκστρατεία.

Στο βίντεο διακρίνεται ο δημοσιογράφος Πολ Λαρουτουρού που εργάζεται στο σατιρικό σόου Quotidien του TMC να φωνάζει, ενώ τον απομακρύνουν με την βία από την αίθουσα: «Αφήστε με, αφήστε με... τι γίνεται με την ελευθερία του Τύπου;». Εκτός της αίθουσας σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του δημοσιογράφου, ενός εικονολήπτη και των σωματοφυλάκων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μέτωπο, η πολιτικός δεν ευθύνεται για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου από το επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο επισκεπτόταν. Ο Νταβίντ Ρασλίν, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, έστειλε χθες στο Twitter μήνυμα επισημαίνοντας ότι οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν δεν ευθύνονται. «Οι άνδρες ασφαλείας που περιφρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο φρόντισαν για αυτό» συμπλήρωσε.

Τον ισχυρισμό του ωστόσο διέψευσε η διεύθυνση του συνεδριακού κέντρου Palais des Congres, που δημοσίευσε στο Twitter το μήνυμα ότι οι δικές του ομάδες ασφαλείας δεν εργάζονταν στην περιοχή. 

Ο Λαρουτουρού είπε από την πλευρά του ότι οι σωματοφύλακες εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, την οποία είχε προσλάβει ο επιχειρηματικός όμιλος Salon des Entrepreneurs που διεξήγαγε το συνέδριο. Ο δημοσιογράφος ανέφερε επιπλέον ότι τον έδιωξαν από την αίθουσα έπειτα από εντολές που έδωσε αξιωματούχος του Εθνικού Μετώπου, ο οποίος στεκόταν σε κοντινή απόσταση.

Εκπρόσωπος τύπου του Salon des Entrepreneurs, με την οποία επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, απάντησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να σχολιάσει το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο: 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM