Η Ρωσία παρήγαγε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μόνο για ζώα

Η Ρωσία παρήγαγε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μόνο για ζώα Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Ρωσία παράγει την πρώτη παρτίδα παγκοσμίως, για εμβόλια κατά του κορωνοϊού, που προορίζονται για ζώα, σύμφωνα με την αγροτική ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Η Ρωσία κατασκεύασε το Carnivac-Cov τον Μάρτιο, αφού οι δοκιμές έδειξαν ότι παρήγαγε αντισώματα κατά του COVID-19 σε σκύλους, γάτες, αλεπούδες και βιζόν.

Η πρώτη παρτίδα των 17.000 δόσεων θα παραδοθεί σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή Rosselkhoznadzor.

Σε σχετική δήλωση αναφέρεται δε, ότι εταιρείες από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Αυστρία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, το Λίβανο, το Ιράν και την Αργεντινή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του εμβολίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα.

Σύμφωνα με τη ρωσική αρχή το εμβόλιο θα μπορούσε να προστατεύσει ευάλωτα είδη και να αποτρέψει τις ιογενείς μεταλλάξεις.

«Περίπου 20 οργανισμοί είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν την καταχώρηση και την προμήθεια του εμβολίου στις χώρες τους. Ο φάκελος καταχώρησης στο εξωτερικό, ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας και θα χρησιμοποιηθεί αμέσως για τη διαδικασία καταχώρησης», δήλωσε ο Ρώσος παρατηρητής.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ