Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που επέβαλαν κυρώσεις- Πλήγμα και στα ακίνητα

Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που επέβαλαν κυρώσεις- Πλήγμα και στα ακίνητα Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις τουριστών από τη Ρωσία προς χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις για την επίθεση στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η αρμόδια τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργεί την πώληση τουριστικών πακέτων για τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις.

«Το πρώτο επάγγελμα που θα χτυπηθεί, είναι ο τουρισμός. Δεν υπάρχει καμία διάθεση, η ψυχολογία μετράει πολύ στον ταξιδιώτη, ενώ έχουν αρχίσει επίσης οι ακυρώσεις από Ρωσία και περιμένουμε μεγάλο κύμα ακυρώσεων και πάγωμα των κρατήσεων», λέει η Μαρία Αλιφραγκή, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου, μιλώντας στο Open.

Όπως εξηγεί, το κύμα ακυρώσεων προέρχεται όχι μόνο από την Ρωσία, αλλά επίσης από Αμερική και Ευρώπη. «Ο Αμερικάνος δεν θα ξεκινήσει να έρθει ταξίδι στην Ευρώπη και την Ελλάδα, γιατί φοβούνται τις εξελίξεις. Πολύ άσχημα τα πράγματα και στον τουρισμό», προσθέτει.

Για σημαντικό πλήγμα και στην αγορά ακινήτων έκανε λόγο ο Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος Μεσιτών Αττικής. 

«Στον δικό μας κλάδο έχουν εμφανιστεί ήδη οι πρώτες ακυρώσεις γιατί οι Ρώσοι είναι μια κατηγορία επενδυτών, η οποία είναι τρίτη στη χώρα μας σε δυναμική. Ειδικά σε περιοχές που επενδύουν, όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα, η Κέρκυρα, η Αττική στα νότια προάστια και κάποια νησιά των Κυκλάδων, τα πρώτα "παγώματα" στα συμβόλαια για αγορές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Και από Ρώσους και από Ουκρανούς», είπε ο κ. Ποταμιάνος, εξηγώντας πως πάγωσαν ακόμη και αγορές που είχε δοθεί προκαταβολή. 

«Από την στιγμή που πάγωσαν οι Golden Visa στη χώρα μας, το δικαίωμα της παραμονής και έγινε το SWIFT, άρα δεν μπορεί να μεταφερθούν χρήματα, παγώνουν τα πάντα. Δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει μια διαδικασία, που δεν ξέρουμε πότε θα τελεσφορήσει», πρόσθεσε. 

Δείτε το βίντεο:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Διεθνή / Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες πλησιάζουν σε απόσταση 29 χλμ. από τη Σούμι, ενώ προχωρούν σε σημαντικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις και αμφισβητεί την τήρηση συμφωνιών ανταλλαγής αιχμαλώτων.
LIFO NEWSROOM
Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Διεθνή / Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας αναπτύχθηκαν στο Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσουν διαδηλώσεις ενάντια στις μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM