Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που επέβαλαν κυρώσεις- Πλήγμα και στα ακίνητα

Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που επέβαλαν κυρώσεις- Πλήγμα και στα ακίνητα Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις τουριστών από τη Ρωσία προς χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις για την επίθεση στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η αρμόδια τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργεί την πώληση τουριστικών πακέτων για τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις.

«Το πρώτο επάγγελμα που θα χτυπηθεί, είναι ο τουρισμός. Δεν υπάρχει καμία διάθεση, η ψυχολογία μετράει πολύ στον ταξιδιώτη, ενώ έχουν αρχίσει επίσης οι ακυρώσεις από Ρωσία και περιμένουμε μεγάλο κύμα ακυρώσεων και πάγωμα των κρατήσεων», λέει η Μαρία Αλιφραγκή, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου, μιλώντας στο Open.

Όπως εξηγεί, το κύμα ακυρώσεων προέρχεται όχι μόνο από την Ρωσία, αλλά επίσης από Αμερική και Ευρώπη. «Ο Αμερικάνος δεν θα ξεκινήσει να έρθει ταξίδι στην Ευρώπη και την Ελλάδα, γιατί φοβούνται τις εξελίξεις. Πολύ άσχημα τα πράγματα και στον τουρισμό», προσθέτει.

Για σημαντικό πλήγμα και στην αγορά ακινήτων έκανε λόγο ο Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος Μεσιτών Αττικής. 

«Στον δικό μας κλάδο έχουν εμφανιστεί ήδη οι πρώτες ακυρώσεις γιατί οι Ρώσοι είναι μια κατηγορία επενδυτών, η οποία είναι τρίτη στη χώρα μας σε δυναμική. Ειδικά σε περιοχές που επενδύουν, όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα, η Κέρκυρα, η Αττική στα νότια προάστια και κάποια νησιά των Κυκλάδων, τα πρώτα "παγώματα" στα συμβόλαια για αγορές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Και από Ρώσους και από Ουκρανούς», είπε ο κ. Ποταμιάνος, εξηγώντας πως πάγωσαν ακόμη και αγορές που είχε δοθεί προκαταβολή. 

«Από την στιγμή που πάγωσαν οι Golden Visa στη χώρα μας, το δικαίωμα της παραμονής και έγινε το SWIFT, άρα δεν μπορεί να μεταφερθούν χρήματα, παγώνουν τα πάντα. Δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει μια διαδικασία, που δεν ξέρουμε πότε θα τελεσφορήσει», πρόσθεσε. 

Δείτε το βίντεο:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ