Η Ρωσία ανοίγει τον δρόμο για ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων

Η Ρωσία ανοίγει τον δρόμο για ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/VASILIY ZHLOBSKY
0

Η κάτω Βουλή της Ρωσίας εξετάζει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους Ρώσους άνω των 40 ετών και τους ξένους πολίτες άνω των 30 να καταταχθούν στον στρατό.

Στην ιστοσελίδα της Κρατικής Δούμα αναφέρεται πως τέτοια απόφαση θα επιτρέψει στον στρατό να αξιοποιήσει τις δεξιότητες των επαγγελματιών μεγαλύτερης ηλικίας.

«Για τη χρήση των όπλων υψηλής ακρίβειας, τη λειτουργία των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού απαιτούνται ειδικοί υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης. Η εμπειρία δείχνει ότι γίνονται τέτοιοι στην ηλικία των 40-45 ετών» σημειώνεται. 

Προς το παρόν, μόνο Ρώσοι ηλικίας 18-40 ετών και ξένοι 18-30 μπορούν να καταταγούν. Αντίθετα, στην Ουκρανία έχει κηρυχθεί γενική επιστράτευση.  

Η Ρωσία μετρά μεγάλες απώλειες στο πεδίο των μαχών και παρότι έχει τον πλήρη έλεγχο της Μαριούπολης, παραμένει μακριά από τον στόχο της κατάκτησης όλης της περιοχής του Ντονμπάς. 

«Ξεκάθαρα, οι Ρώσοι έχουν πρόβλημα. Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό χωρίς να ανησυχήσουν τον πληθυσμό τους. Αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το Κρεμλίνο να συγκαλύψει τις αποτυχίες του στην Ουκρανία» δήλωσε ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός Μπεν Χότζες, πρώην διοικητής των δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη.

Ο Τζακ Γουότλινγκ, ειδικός σε θέματα χερσαίου πολέμου στο βρετανικό think tank για την ασφάλεια και την άμυνα RUSI, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει έλλειψη πεζικού.

«Η Ρωσία πρέπει να σταθεροποιήσει την επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων της στην Ουκρανία και να δημιουργήσει νέες μονάδες αν θέλει να βελτιώσει τη θέση της στο έδαφος» δήλωσε.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία συγκροτεί 12 στρατιωτικές μονάδες στη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια ως απάντηση στις αυξανόμενες απειλές εκεί, επικαλούμενος τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο NATO.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ