Η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ πλέον είναι οδηγός απορριμματοφόρου

Η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ πλέον είναι οδηγός απορριμματοφόρου Facebook Twitter
0

Όταν άφησε πίσω της την πολιτική, η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ θα μπορούσε να ασχοληθεί με τις δημόσιες σχέσεις, όπως τόσοι συνάδελφοί της. Εκείνη όμως προτίμησε να καθίσει στο τιμόνι απορριμματοφόρου.

 

«Οι άνθρωποι μερικές φορές με ρωτάνε τι διάβολο κάνω εδώ, αλλά για εμένα αυτή είναι μια καλή λύση. Πρέπει να πληρώνω το ενοίκιο», δηλώνει η Αν Σόφι Χέρμανσον, που υπήρξε η δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας.

 

Η Χέρμανσον διετέλεσε υπουργική σύμβουλος προτού γίνει δήμαρχος, αλλά οι σύντροφοί της Σοσιαλδημοκράτες την παραγκώνισαν όταν απέτυχε να επανεκλεγεί, το 2018.

 

Αντί να στραφεί στις δημόσιες σχέσεις- μια επιλογή που είχε, λέει- ή να γίνει σύμβουλος σε κάποια επιχείρηση, μονοπάτι που ακολουθούν πολλοί αποχωρώντας από την πολιτική, εκείνη επέλεξε να «ξεσκονίσει» το δίπλωμα οδήγησης βαρέων οχημάτων που είχε βγάλει σε νεαρή ηλικία, ακολουθώντας τη συμβουλή του πατέρα της.

 

Έτσι, φόρεσε την πορτοκαλί φόρμα της και ανέλαβε δράση οδηγώντας απορριμματοφόρο στους δρόμους του Γκέτεμποργκ. Συνήθως συλλέγει κομπόστ, από τους καφέ κάδους έξω από τα σπίτια.

 

Πολλές φορές οι ντόπιοι την αναγνωρίζουν στα δρομολόγιά της, τη σταματούν και συζητούν μαζί της για πολιτικά ζητήματα, κάτι που απολαμβάνει. «Τουλάχιστον κανείς δεν είναι εκνευρισμένος μαζί μου. Μια ωραία αλλαγή μετά την ενασχόληση με την πολιτική», δηλώνει.

 

Η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ πλέον είναι οδηγός απορριμματοφόρου Facebook Twitter

 

Η Αν Σοφι Χέρμανσον στα 19 της άρχισε να εργάζεται στη Volvo, μεταφέροντας ανταλλακτικά. Μετά εντάχθηκε σε ένα τοπικό σωματείο μεταλλουργών και στη νεολαία των Σοσιαλδημοκρατών, όπου έκανε «όνομα» ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Κατείχε διάφορες θέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και διετέλεσε σύμβουλος του δημάρχου του Γκέτεμποργκ Γκόραν Γιόχανσον. Τον Ιανουάριο του 2016 βρέθηκε η ίδια στη θέση του. «Ήταν μια κουραστική περίοδος», παραδέχεται.

 

Η 57χρονη απολαμβάνει την αλλαγή. Αν και η νέα δουλειά της είναι επίπονη σωματικά, έχει το «πλεονέκτημα» του ωραρίου και των σαββατοκύριακων χωρίς έκτακτες συναντήσεις και συνεχή τηλεφωνήματα.

 


Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ως οδηγός απορριμματοφόρου, αλλά δεν αποκλείει μια επιστροφή στην πολιτική στο μέλλον. «Συχνά πονάω στο τέλος της ημέρας, αλλά απολαμβάνω τη δουλειά μου και κοιμάμαι καλά τη νύχτα. Και αυτό είναι σημαντικό», καταλήγει.

 

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM