Η Πολωνία προειδοποιεί ότι η μεταναστευτική κρίση μπορεί «να κρατήσει μήνες ή και χρόνια»

Η Πολωνία προειδοποιεί ότι η μεταναστευτική κρίση μπορεί «να κρατήσει μήνες ή και χρόνια» Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Η Πολωνία προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η κρίση στα σύνορα με τη Λευκορωσία μπορεί να διαρκέσει για μήνες ή και χρόνια. Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται μια ημέρα αφότου οι πολωνικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού για να απωθήσουν πρόσφυγες και μετανάστες που πετούσαν πέτρες.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Μάριουζ Μπλαζτσακ δήλωσε ότι υπήρξαν νέες προσπάθειες διέλευσης των συνόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται η κρίση στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα περιμένοντας να περάσουν στην Πολωνία.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας δε θα επιλυθεί γρήγορα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μήνες ή και χρόνια», δήλωσε ο Μπλάζτσακ στο πολωνικό «Radio Jedynka».

Η Δύση εκτιμά ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα σχεδιάστηκε από τη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια να διχάσει την ΕΕ και να αντεπιτεθεί κατά των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο κύριος σύμμαχός του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απέρριψαν ωστόσο τις κατηγορίες και επέκριναν την Ένωση για τη μεταναστευτική της πολιτική.

Με πληροφορίες από France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ