Η Πολωνία προειδοποιεί ότι η μεταναστευτική κρίση μπορεί «να κρατήσει μήνες ή και χρόνια»

Η Πολωνία προειδοποιεί ότι η μεταναστευτική κρίση μπορεί «να κρατήσει μήνες ή και χρόνια» Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Η Πολωνία προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η κρίση στα σύνορα με τη Λευκορωσία μπορεί να διαρκέσει για μήνες ή και χρόνια. Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται μια ημέρα αφότου οι πολωνικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού για να απωθήσουν πρόσφυγες και μετανάστες που πετούσαν πέτρες.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Μάριουζ Μπλαζτσακ δήλωσε ότι υπήρξαν νέες προσπάθειες διέλευσης των συνόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται η κρίση στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα περιμένοντας να περάσουν στην Πολωνία.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας δε θα επιλυθεί γρήγορα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μήνες ή και χρόνια», δήλωσε ο Μπλάζτσακ στο πολωνικό «Radio Jedynka».

Η Δύση εκτιμά ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα σχεδιάστηκε από τη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια να διχάσει την ΕΕ και να αντεπιτεθεί κατά των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο κύριος σύμμαχός του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απέρριψαν ωστόσο τις κατηγορίες και επέκριναν την Ένωση για τη μεταναστευτική της πολιτική.

Με πληροφορίες από France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM