ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Η Πολωνία ανοίγει ξανά ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα

Η Πολωνία ανοίγει ξανά ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα Facebook Twitter
EPA/MACIEJ KULCZYNSKI
0

Ξενοδοχεία, κινηματογράφοι και θέατρα θα ανοίξουν εκ νέου στην Πολωνία από τα μέσα Φεβρουαρίου με τη μισή χωρητικότητα όμως, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια νέα αύξηση με την πολύ γρήγορη χαλάρωση των περιορισμών, όπως συνέβη σε χώρες όπως Πορτογαλία.

«Βλέπουμε πώς φαίνεται η κατάσταση για τους εταίρους μας γι' αυτό και μια πλήρης επιστροφή στην απόλυτη οικονομική κανονικότητα θα ήταν πρόωρη», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 12 Φεβρουαρίου, αρχικά για μια περίοδο δύο εβδομάδων μετά την οποία θα επανεξεταστούν.

«Τα εφαρμόζουμε συνοδευόμενα από προϋποθέσεις, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό ενέχει κίνδυνο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανταμ Νιτζιέλσκι.

Τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους επίσης θα επιτραπούν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κάτι που σημαίνει ότι θα επιτραπεί και πάλι η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

Ωστόσο, θα παραμείνουν κλειστά τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με υπηρεσίες takeaway.

Κάποιες επιχειρήσεις λένε ότι η κρατική στήριξη για να μπορέσουν να παραμένουν κλειστές είναι ανεπαρκής, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και εστιατορίων ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους παρά τους περιορισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM