Η πολιτική Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών

Η πολιτική Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών Facebook Twitter
EPA
1

Ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει η ετήσια έρευνα της ασφαλιστικής εταιρίας R+V. 

Το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι φοβούνται την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, ανησυχία πιο σημαντική από το θέμα των αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για τους «φόβους των Γερμανών το 2018».

«Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των Γερμανών έχουν έναν μεγάλο φόβο ότι οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ θα κάνουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο», σημειώνει η διευθύντρια του ινστιτούτου ερευνών Μπριγκίτε Ρέμστεντ.

Η κύρια πηγή αγωνίας μέχρι τώρα, η τρομοκρατία, υποβιβάζεται στην πέμπτη θέση.

Το 63% των Γερμανών δηλώνουν πως τους ανησυχεί η μαζική μετανάστευση (αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρυσι).

Το 63% λένε επίσης πως φοβούνται τις κοινωνικές εντάσεις που προκαλούνται από αυτή τη συρροή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο από το 2015, αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η άτεγκτη πολιτική του Τραμπ "Πρώτα η Αμερική", οι επιθέσεις του εναντίον των διεθνών συμφωνιών και η όχι λιγότερο επιθετική πολιτική του για το εμπόριο ή την ασφάλεια, κυρίως εναντίον των ίδιων των συμμάχων του, προκαλούν φόβο στην πλειονότητα του πληθυσμού», σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Μάνφρεντ Σμιτ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, ο οποίος είναι επίσης σύμβουλος του R+V Infocenter.

«Αυτό ενισχύεται από τις επιθέσεις του Τραμπ εναντίον της Γερμανίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις επανειλημμένες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου εναντίον της καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ είτε πρόκειται για την οικονομία είτε για τον τομέα της ασφάλειας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.335 ανθρώπων ηλικίας 14 ετών και άνω. «Οι φόβοι των Γερμανών» είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται κάθε χρόνο εδώ και 25 έτη από την R+V Infocenter, ιδιοκτήτρια του επώνυμου ασφαλιστικού ομίλου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ