Η Ουγγαρία στέλνει στρατό και αστυνομία στα σύνορα και κηρύσσει "κατάσταση κρίσης"

Η Ουγγαρία στέλνει στρατό και αστυνομία στα σύνορα και κηρύσσει "κατάσταση κρίσης" Facebook Twitter
0

Η Ουγγαρία θα στείλει περισσότερους αστυνομικούς και στρατιώτες για περιπολίες στα νότια σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ, καθώς διάφορες βαλκανικές χώρες λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να κρατήσουν τους μετανάστες έξω από τα σύνορά τους.

"Η Ουγγαρία θα ενισχύσει την προστασία των συνόρων της και κηρύσσουμε κατάσταση κρίσης λόγω της μετανάστευσης για όλη τη χώρα", δήλωσε ο Πίντερ στους δημοσιογράφους.

Ο Ούγγρος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η Σλοβενία, η Κροατία και η Σερβία έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τον αριθμό των μεταναστών στους οποίους επιτρέπουν να διέλθουν από τα σύνορά τους.

Ο Πίντερ δήλωσε πως η Ουγγαρία κάνει επίσης προετοιμασίες κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρουμανία, ώστε να μπορέσει να ανεγείρει φράκτη, αν χρειαστεί, μέσα σε δέκα ημέρες. Η Ουγγαρία έχει ήδη ανεγείρει φράκτη στα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM