Η Oxfam καλεί τις πλούσιες χώρες να δεχθούν περισσότερους Σύρους για να σώσουν ζωές

Η Oxfam καλεί τις πλούσιες χώρες να δεχθούν περισσότερους Σύρους για να σώσουν ζωές Facebook Twitter
0

Λιγότεροι από το 3% των Σύρων που εγκατέλειψαν τον εμφύλιο και πέρασαν τα σύνορα σε γειτονικές χώρες έχουν μετεγκατασταθεί σε πλούσιες χώρα, είπε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση χθες, προτρέποντας πλούσιες χώρες να πάρουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων.

 

Σχεδόν 5 εκατομμύρια Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω του πολέμου φιλοξενούνται σε έναν περιορισμένο αριθμό γειτονικών χωρών, που περιλαμβάνουν τη Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

 

Η παρουσία τους έχει δημιουργήσει ανυπόφορη πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες στις χώρες φιλοξενίας, οι οποίες μερικές φορές αντιμετώπιζαν ήδη ψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, αλλά οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν κάνει πολύ λίγα για να ανακουφίσουν το βάρος αυτό, είπε σε έκθεσή της η βρετανική οργάνωση Oxfam.

 

Σύμφωνα με την Oxfam, από το 2013, μόνο 130.701 Σύροι πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί μέσω προγραμμάτων από τις γειτονικές της Συρίας χώρες σε κάποια από τις 28 πλούσιες χώρες που εξετάζονται στην έκθεση.

 

Ο αριθμός αυτός δεν λαμβάνει υπόψιν τους Σύρους που έφτασαν στην Ιταλία, την Ελλάδα, ή άλλους προορισμούς, μόνοι τους, συχνά μέσω επικίνδυνων θαλάσσιων ταξιδιών.

 

"Το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες πλούσιες χώρες χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν άτομα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και τον σχεδόν εξάχρονο εμφύλιο", είπε σε δήλωσή του ο διευθυντής της Oxfam Μαρκ Γκόλντρινγκ.

 

Μόνο η Αυστραλία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Νορβηγία έχουν δεχθεί παραπάνω από το ποσοστό Σύρων προσφύγων που τους αναλογεί, δεδομένου του μεγέθους της οικονομίας τους, έγραψε η έκθεση.

 

Ο Καναδάς, για παράδειγμα, δέχθηκε περίπου 35.000 Σύρους αυτόν τον χρόνο, σε σύγκριση με την Βρετανία, η οποία δέχθηκε 3.000 άτομα, είπε.

 

Η αύξηση του αριθμού των μετεγκαταστάσεων θα μπορούσε να σώσει εκατοντάδες ζωές, προσφέροντας στους Σύρους πρόσφυγες μια ασφαλή οδό στην Ευρώπη, είπε η Oxfam.

 

Σχεδόν 12.000 μετανάστες και αιτούντες άσυλο έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο με πλοιάρια και φουσκωτά τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM