Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα απαγορεύσει στους σεξουαλικούς παραβάτες που έχουν αποφυλακιστεί με αναστολή να παίζουν, να έχουν πρόσβαση ή να μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε είδους διαδικτυακά παιχνίδια ή δραστηριότητες όπως το «Pokemon Go», καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το δημοφιλές παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας θα μπορούσε να τους βοηθήσει να δελεάσουν νεαρά θύματα.

 

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο έχει δώσει οδηγίες στη σωφρονιστική υπηρεσία της Πολιτείας να φροντίσει ώστε οι άνθρωποι αυτοί (υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3.000) να μην μπορούν να παίξουν «Pokemon Go» και άλλα, παρόμοια παιχνίδια, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω twitter.

 

Προκειμένου μάλιστα να εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός, η Πολιτεία ζητά επίσης από την εταιρεία λογισμικού Niantic Inc που ανέπτυξε το παιχνίδι να διασταυρώσει τα στοιχεία των σεξουαλικών παραβατών που θα της παράσχουν οι αρχές με τον κατάλογο των παικτών.

 

Η ίδια λίστα έχει σταλεί στο παρελθόν και σε άλλους διαδικτυακούς κολοσσούς όπως το Facebook, η Apple και η Microsoft.

 

«Η προστασία των παιδιών της Νέας Υόρκης είναι η βασική μας προτεραιότητα και, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος δεν θα μετατραπεί σε μια λεωφόρο όπου οι επικίνδυνοι άρπαγες θα μπορούν να βρίσκουν νέα θύματα», τόνισε ο Κουόμο.

 

 

 

Οι αρχές ζητούν επίσης από την εταιρεία να απομακρύνει όσους «σταθμούς» (τα επονομαζόμενα Pokestops όπου ανεφοδιάζονται οι παίκτες) βρίσκονται κοντά σε σπίτια σεξουαλικών παραβατών. Οι τελευταίοι θα ενημερωθούν ότι η ενασχόλησή τους με το «Pokemon Go» ή με παρόμοια παιχνίδια συνιστά παραβίαση της αναστολής τους και για αυτό θα μπορούσαν να ξαναβρεθούν στη φυλακή.

 

Η απόφαση της πολιτείας της Νέας Υόρκης έρχεται μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση μίας έκθεσης σχετικής με το ζήτημα από δύο γερουσιαστές της περιοχής, τους Jeffrey D. Klein and Diane Savino.

 

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, από τις 100 δηλωμένες διευθύνσεις σεξουαλικών παραβατών, οι 73 απέχουν μόλις μισό τετράγωνο από κάποια δραστηριότητα που σχετίζεται με το «Pokemon Go».

 

Με πληροφορίες από AΠΕ και Mashable

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr