ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Η νέα γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να νομιμοποιήσει την κάνναβη

Γκράφιτι για την κάνναβη Facebook Twitter
AP Photo/Rebecca Blackwell
0

Να νομιμοποιήσει την κάνναβη επιχειρεί  η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας, βάζοντας στην ατζέντα το ζήτημα που είχε έχει μπλοκάρει το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, εδώ και χρόνια.

«Η νομιμοποίηση της κάνναβης, η οποία εδώ και καιρό μπλοκάρεται από την Ένωση, μας επιτρέπει να έχουμε μια ρυθμιζόμενη και φορολογούμενη κλινική, ελεγχόμενη ποιότητα και αποτελεσματική προστασία των νέων μέσω της εκπαίδευσης», έγραψε στο Twitter ο Lars F. Lindemann, περιφερειακό στέλεχος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Τα κόμματα του νέου συνασπισμού συμφώνησαν να νομιμοποιήσουν την πώληση κάνναβης — εφόσον πωλείται σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις που μπορούν να τη φορολογήσουν σωστά και να εξασφαλίσουν τόσο ποιοτικό έλεγχο όσο και ότι πωλείται μόνο σε ενήλικες. Μετά από τέσσερα χρόνια, τα κόμματα δεσμεύονται να επαναξιολογήσουν τον νόμο και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία.

Εάν η Γερμανία νομιμοποιήσει όντως τη μαριχουάνα για ψυχαγωγία, θα γίνει η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που θα το κάνει, μετά τον Καναδά και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, ανοίγοντας μια σημαντική αγορά για νόμιμους καλλιεργητές και εμπόρους κάνναβης.

Σύμφωνα με την ισχύουσα γερμανική νομοθεσία δεν είναι παράνομη η κατανάλωση κάνναβης, αλλά η αγορά της.

Η κριτική του σχεδίου ήρθε γρήγορα. Ο Markus Blume, ο γραμματέας του κόμματος του CSU, του αδελφού κόμματος της Μέρκελ στη Βαυαρία, χαρακτήρισε την ιδέα «επικίνδυνο πείραμα» και προειδοποίησε ότι η κάνναβη λειτουργεί ως πύλη ναρκωτικών. «Μετατρέπει ένα φάρμακο που είναι επιβλαβές για την υγεία σε προϊόν τρόπου ζωής», σχολίασε για την πρόταση.

Με πληροφορίες NYTimes

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Διεθνή / Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω “αμυντικά μέτρα” για να προστατεύσει τα συμφέροντά του από οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση
NEWSROOM