ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς «φοβάται τον πατέρα της» και ζητά να σταματήσει να ελέγχει εκείνος τη ζωή της

Britney Spears asks for father to be removed from running personal affairs Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς υπέβαλε αίτηση για να παυθεί ο πατέρας της από την επίβλεψη των προσωπικών της υποθέσεων, τις οποίες ελέγχει με τη βούλα του νόμου από το 2008. 

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τα εκατομμύρια της περιουσίας της αλλά ακόμα και πτυχές της προσωπικής της ζωής. Ο Τζέιμι Σπίαρς έχει προσωρινά υποχωρήσει από την διαχείριση του δεύτερου σκέλους, από τον Σεπτέμβριο του 2019, εξαιτίας προβλημάτων υγείας αλλά εξακολουθεί να ελέγχει τα οικονομικά της τραγουδίστριας. 

Ο Τζέιμι Σπίαρς διαχειρίζεται την περιουσία της κόρης του, η οποία εκτιμάται στα 51,9 εκατομμύρια ευρώ, σε συνεργασία με το τραστ Bessemer, που ορίστηκε τον Φεβρουάριο συνυπεύθυνο κατόπιν αιτήματος της Σπίαρς. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε απορριφθεί πάντως αίτημα της για την καθολική απομάκρυνση του πατέρα της. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης είχε παλιότερα πει στο δικαστήριο πως η Σπίαρς φοβάται τον πατέρα της και δεν θα επέστρεφε στην επαγγελματική της καριέρα όσο εκείνος παρέμενε υπεύθυνος για τις προσωπικές υποθέσεις της.

Στην «αντίπερα όχθη» η δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς, Βίβιαν Θορίν, έστρεψε τα βέλη της στη δημοσιογραφική κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας, με φόντο το κίνημα #FreeBritney (Ελευθερία στη Μπρίτνεϊ) που εμφανίζει την τραγουδίστρια «αιχμάλωτη» μίας κατάστασης που δεν έχει επιλέξει. 

«Αντιλαμβάνομαι πως κάθε ιστορία χρειάζεται έναν κακό, αλλά οι άνθρωποι έχουν τόσο πολύ λάθος σε αυτή την περίπτωση», ισχυρίστηκε η Θορίν. «Αυτή είναι μία ιστορία ενός υπερβολικά πιστού και αφοσιωμένου πατέρα που αγαπά την κόρη του και την έσωσε από μία απειλητική για τη ζωή της κατάσταση. Κάποιοι την έβλαπταν και την εκμεταλλεύονταν. Ο Τζέιμι της έσωσε τη ζωή».

Σύμφωνα με τον Guardian, τα τελευταία έγγραφα που υποβλήθηκαν από τον Ingham επιβεβαιώνουν την δήλωση της Θορίν, πως η Σπίαρς διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τον τερματισμό αυτής της ιδιότυπης κατάστασης διαχείρισης. Προς το παρόν όμως, η τραγουδίστρια δεν έχει κάνει αίτηση για τον ολοκληρωτικό τερματισμό, παρά μόνο για την απομάκρυνση του πατέρα της από την διαχείριση. 

Οι ακροάσεις και το πρόσφατο ντοκιμαντέρ "Framing Britney Spears" (Παγιδεύοντας/ενοχοποιώντας την Μπρίτνεϊ Σπίαρς) έχουν φέρει στο προσκήνιο το καθεστώς διαχείρισης των υποθέσεων ατόμων με «φυσικούς ή πνευματικούς περιορισμούς». Αυτόν τον μήνα, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου (ο Matt Gaetz και ο Jim Jordan) ζήτησαν από τη Βουλή των αντιπροσώπων να συζητήσει το ζήτημα της ισχύος τέτοιων διακανονισμών.  

«Αν μία διαχείριση διατήρησης μπορεί να στερήσει την ελευθερία βούλησης από μια γυναίκα που βρίσκεται στην ακμή του βίου της και είναι μία από τις πιο δυνατές ποπ σταρ στον κόσμο, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει σε ανθρώπους που είναι λιγότερο δυνατοί» έγραψαν στον πρόεδρο της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων Jerry Nadler.

Την περασμένη Τετάρτη, ο δικηγόρος της Σπίαρς, Samuel D Ingham III, ενημέρωσε δικαστήριο του Λος Άντζελες πως η διάσημη εντολέας του επιθυμεί την μονιμοποίηση της προσωρινής διαχειρίστριας Τζόντι Μοντγκόμερι στη θέση του Τζέιμι Σπίαρς. Ο ρόλος της Μοντγκόμερι σε ό,τι αφορά την υγεία της Σπίαρς και την ασφάλειά της, της δίνει τον έλεγχο να «περιορίζει και να αποκόπτει» επισκέπτες, να διατηρεί φροντιστές και φρουρούς και να διεκδικεί περιοριστικούς όρους για υποθέσεις αστικού δικαίου εκ μέρους της ποπ τραγουδίστριας. 

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Σπίαρς θα συνεχιστεί τον Απρίλιο. 

Με πληροφορίες από τον Guardian

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM