ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η Μισέλ Ομπάμα είναι το «ισχυρό χαρτί» των Δημοκρατικών

Η Μισέλ Ομπάμα είναι το «ισχυρό χαρτί» των Δημοκρατικών Facebook Twitter
0

Η Μισέλ Ομπάμα θα κάνει σήμερα ποδαρικό στο Συνέδριο των Δημοκρατικών στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα λάβει επισήμως το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η 48χρονη και ιδιαίτερα επικοινωνιακή, Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα καθώς τα ποστοστά δημοτικότητάς της κυμαίνονται μεταξύ 65% και 70%. Αυτό φυσικά δεν περνάει απαρατήρητο από το επιτελείο των Δημοκρατικών, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη διαφορά, τη στιγμή που ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Μπαράκ Ομπάμα έχουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, η σύζυγος του Ρόμνει κατάφερε να δείξει μια περισσότερο ανθρώπινη εικόνα του άντρα της, περιγράφοντας τα 43 χρόνια του ευτυχισμένου γάμου τους.


Σημειώνεται ότι η Μισέλ Ομπάμα δεν θα χρειαστεί να συστήσει τον σύζυγό της στους ψηφοφόρους αλλά θα επιχειρήσει να εξηγήσει με απλό και ανθρώπινο τρόπο το έργο του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, με σκοπό να πείσει τους απογοητευμένου ψηφοφόρους να μην εγκαταλείψουν κόμμα των Δημοκρατικών.

«Η Μισέλ θα θυμίσει στον κόσμο ότι ο Ομπάμα έκανε το καλύτερο σε μια δύσκολη περίοδο, ότι μοναδική του ανησυχία είναι αυτοί, ο αμερικανικός λαός», τονίζει η Τζόρτζια Κέρνελ πολιτειολόγος στο πανεπιστήμιο Νόρθγουεστ. «Και φυσικά έχει και εκείνη μια θαυμάσια προσωπική ιστορία» να μοιραστεί μαζί τους, προσθέτει.

Σήμερα, άλλη μια ομιλία αναμένεται με ενδιαφέρον, αυτή του δημάρχου του Σαν Αντόνιο στο Τέξας Τζούλιαν Κάστρο, 37 ετών, αφού το συνέδριο θέλει να είναι ανοικτό στις μειονότητες, την ψήφο των οποίων χρειάζεται οπωσδήποτε ο Ομπάμα.

Αύριο Τετάρτη στο βήμα θα ανέβει ο πάντα δημοφιλής πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, αλλά και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν καθηγήτρια στο Χάρβαρντ και εξέχουσα οικονομολόγος.

Την Πέμπτη οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα μεταφερθούν από την Time Warner Cable Arena στο στάδιο Bank of America, χωρητικότητας 73.000 θέσεων για την ομιλία του Ομπάμα, αμέσως αφού λάβει το χρίσμα.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τι προσδοκά ο Τραμπ, γιατί ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος και γιατί πολλοί θεωρούν ήδη κερδισμένο τον Πούτιν - Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Άνκορατζ, για λόγους ασφαλείας, και αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες ώρες
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM