Η Microsoft ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανακοίνωσε κέρδη 18,8 δισ. $

Η Microsoft ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανακοίνωσε κέρδη 18,8 δισ. $ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

H Microsoft ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών και πωλήσεων, παρά τους φόβους των επενδυτών ότι μπορεί να έχει μπει ένα τέλος στην άνθηση του κλάδου της τεχνολογίας που τροφοδότησε η πανδημία. 

Ο κολοσσός- η πρώτη από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες που ανακοινώνει τα έσοδα για το τρίμηνο έως τον περασμένο Δεκέμβριο- ανακοίνωσε πωλήσεις 57,7 δισ. δολαρίων, αύξηση της τάξεως το 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 21%, σε 18,8 δισεκατομμύρια. Η εταιρεία είδε ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη στις υπηρεσίες cloud. 

Αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες της Γουόλ Στριτ, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν πτώση κατά περίπου 5%, αλλά ανέκαμψαν αργότερα. Η πτώση πιθανότατα προκλήθηκε από τη νευρικότητα της αγοράς, σημειώνουν οι New York Times. 

Σε επικοινωνία με τους επενδυτές, τα στελέχη εξέφρασαν αισιοδοξία για το επόμενο τρίμηνο, κάτι που ανέβασε τη μετοχή της Microsoft. Ο Σάντια Ναντέλα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι η ζήτηση για υπηρεσίες παραμένει ισχυρή. 

«Βγαίνοντας από την πανδημία, βλέπουμε πολλούς περιορισμούς στην οικονομία και μόνο η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει για να δοθεί ώθηση στην παραγωγικότητα, κρατώντας χαμηλά τα κόστη», επεσήμανε. 

Η Microsoft έχει περίπου 125 δισεκατομμύρια σε μετρητά, από τα οποία περίπου 70 δισ. σκοπεύει να δαπανήσει στην εξαγορά της Activision, στη συμφωνία που ανακοίνωσε πρόσφατα. 

Οι πωλήσεις για τις υπηρεσίες cloud της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση κατά 32% και έφτασαν στα 22,1 δισεκατομμύρια. Ο Μπρετ Άιβερσεν, επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της Microsoft, δήλωσε ότι οι πωλήσεις των Windows αυξήθηκαν κατά 25%, καθώς εταιρικοί πελάτες αγόρασαν νέους υπολογιστές για τους εργαζομένους τους. 

Παρά τις ελλείψεις των τσιπ, που περιόρισαν την παροχή της νέας κονσόλας Xbox την περίοδο των διακοπών, ο κλάδος gaming της εταιρείας αναπτύχθηκε κατά 8%, κομμάτι του τμήματος προσωπικών υπολογιστών που κατέγραψε αύξηση 15%, φτάνοντας στα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέλος, τα έσοδα του LinkedIn αυξήθηκαν κατά 37%.  

Με πληροφορίες από NYT   

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ονδούρα και Ουγκάντα συμφώνησαν με Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από ΗΠΑ

Διεθνή / Ονδούρα και Ουγκάντα συμφώνησαν με Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κλείνουν συμφωνίες με Ουγκάντα και Ονδούρα για την επαναπροώθηση μεταναστών, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν για κινδύνους και παραβίαση διεθνούς δικαίου
LIFO NEWSROOM
Πολωνία: Πολίτες επιλέγουν καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τον φόβο του Πούτιν

Διεθνή / Πολωνία: Πολίτες επιλέγουν καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τον φόβο του Πούτιν

Στην Πολωνία, πολίτες συμμετέχουν σε στρατιωτικά καλοκαιρινά camps και εθελοντικά προγράμματα για να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση του στρατού απέναντι σε ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Σάλος στην Τσεχία: Bουλευτής του Μπάμπις ήθελε να προσλάβει δολοφόνο για τον σκύλο της συντρόφου του πρώην της

Διεθνή / Τσεχία: Bουλευτής του Μπάμπις ήθελε να προσλάβει δολοφόνο για τον σκύλο της συντρόφου του πρώην της

Ο Τσέχος πολιτικός Αντρέι Μπάμπις αντιδρά σε σκάνδαλο βουλευτού που φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει τον σκύλο της νέας συντρόφου του πρώην συζύγου της, χρησιμοποιώντας δημόσια εμφάνιση με σκύλους για να κερδίσει τις εκλογές
LIFO NEWSROOM
Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Ασάντ

Διεθνή / Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Άσαντ

Από την πλημμύρα του Captagon υπό τον Άσαντ έως τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών του νέου προέδρου Σάραα – η Συρία προσπαθεί να ξεριζώσει το εμπόριο που έχει στοιχειώσει τη χώρα για δεκαετίες
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM