Η Μέρκελ ζητά από τον Πούτιν «λάφυρα» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Μέρκελ ζητά από τον Πούτιν «λάφυρα» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Facebook Twitter
4

Προφορικό αίτημα για την επιστροφή εκθεμάτων που είχαν αφαιρέσει οι Ρώσοι από τη Γερμανία, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπέβαλλε η Άνκελα Μέρκελ στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Με αφορμή έκθεση στο Μουσείο Ερμιτάζ της Πετρούπολης την οποία εγκαινίασαν μαζί Μέρκελ και Πούτιν, η γερμανίδα καγκελάριος είπε προς τον Ρώσο πρόεδρο ότι πιστεύει πως αυτά τα αντικείμενα πρέπει να επιστραφούν. Η Μέρκελ είπε ότι 600 αντικείμενα που εκτίθενται εκεί ήταν από τη Γερμανία.

«Ο μέσος πολίτης δεν ενδιαφέρεται που εκτίθενται αυτά τα αντικείμενα στο Βερολίνο, στην Αγία Πετρούπολη, στην Μόσχα, ή στην Τουρκία. Είναι καιρός να σταματήσουμε τις αιτήσεις επαναπατρισμού, ο ένας στον άλλο, διαφορετικά και η Τουρκία θα μπορούσε να ζητήσει την επιστροφή έργων τέχνης από τη Γερμανία », ήταν η αντίδραση του Πούτιν.

Η έκθεση στο Μουσείο Ερμιτάζ με τίτλο «Εποχή του Χαλκού - Ευρώπη χωρίς σύνορα», περιλαμβάνει θησαυρούς από χρυσό που ουσιαστικά αρπάχτηκαν ως λάφυρα από τους σοβιετικούς μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hermitage, η έκθεση περιλαμβάνει και εκθέματα από τη συλλογή που είναι γνωστή ως  «Θησαυρός του Πριάμου», η οποία είχε ανακαλυφθεί από το Γερμανό αρχαιολόγο Ερρίκο Σλήμαν τον 19ο αιώνα.

Ειδικοί του Πανεπιστημίου Χούμπολτ του Βερολίνου υποστηρίζουν ότι οι Σοβιετικοί είχαν λεηλατήσει πάνω από 1 εκατ. βιβλία και χιλιάδες αντικείμενα τέχνης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Διεθνή / Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Το περασμένο καλοκαίρι, το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέθεσε τον 81χρονο πρόεδρο. Σε νέο βιβλίο, με τίτλο Original Sin, άνθρωποι του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν πώς οι αδυναμίες του Τζο Μπάιντεν κρύφτηκαν από το κοινό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια