Η Μέρκελ υπέρ ενός συμβιβασμού με τις ΗΠΑ για τους δασμούς στα αυτοκίνητα

Η Μέρκελ υπέρ ενός συμβιβασμού με τις ΗΠΑ για τους δασμούς στα αυτοκίνητα Facebook Twitter
0

Υπέρ ενός συμβιβασμού με τις ΗΠΑ για το θέμα των δασμών στα αυτοκίνητα τάσσεται η Γερμανία. 

Ειδικότερα, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα ταχθεί υπέρ της μείωσης των ευρωπαϊκών δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων, απαντώντας σε προσφορά της Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τις απειλές περί επιβολής δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα με αντάλλαγμα παραχωρήσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ωστόσο ότι τα όποια τέτοια μέτρα θα απαιτήσουν να μειωθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δασμοί στα οχήματα που εισάγονται από άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, διαφορετικά το σχέδιο αυτό δεν θα συνάδει με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

«Όταν θέλουμε να διαπραγματευθούμε δασμούς, για παράδειγμα στα αυτοκίνητα, χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γι' αυτή», είπε η Μέρκελ.

«Θα ήμουν έτοιμη να στηρίξω τις διαπραγματεύσεις για μείωση των δασμών, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό μόνο με τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πηγή που επικαλέστηκε το Reuters, ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία δήλωσε στους επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανίων ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να πάρει πίσω την απειλή περί επιβολής δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την ΕΕ με αντάλλαγμα παραχωρήσεις. 

H γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt έγραψε ότι ο πρεσβευτής Ρίτσαρντ Γκρενέλ είπε σε κορυφαία στελέχη της Daimler, της Volkswagen και της BMW ότι ο Τραμπ θα άρει τους επαπειλούμενους δασμούς εάν η ΕΕ ακυρώσει τους δασμούς στα αμερικανικά οχήματα που εισάγονται στην Ένωση.

Από την πλευρά της, η ένωση γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανίων VDA ανέφερε ότι σε συζητήσεις με τον πρεσβευτή Γκρενέλ έχει κατ' επανάληψη ταχθεί υπέρ του ελεύθερου και θεμιτού εμπορίου. «Αλλά είναι σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται αποκλειστικά σε πολιτικό επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την VDA, οι υπαινιγμοί για αμοιβαία άρση των δασμών και άλλων εμποδίων στο εμπόριο είναι θετικές ενδείξεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM